Met korting naar Hortus Botanicus Leiden

Wat is Hortus Botanicus Leiden?

De Hortus Botanicus is het groene hart van Leiden. Daarnaast is het de oudste botanische tuin in Nederland. Over de hele wereld komen er onderzoekers om de planten in deze tuin onder de loep te nemen én maak hier een bijzonder rustgevende wandeling door de stad.

Hortus Botanicus Leiden reviews

Op basis van 13 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Hortus Botanicus Leiden beoordeling achter te laten.

Hortus Botanicus Leiden

In de tuinen en kassen van Hortus Botanicus Leiden zie je een grote verzameling planten, bomen en bloemen. Het oudste deel is gesticht in 1590 en is nu de voortuin. Je ziet hier vleesetende planten en Cycapalmen. Verder zie je veel oude bomen, een prachtige varentuin, Japanse tuin en een Clusiustuin. In deze Clusiustuin staan alle planten nog net zo ingepoot volgens de plattegrond uit 1594. Tijdens je rondgang door de hortus verwonder je je ongetwijfeld over al het moois wat hier te zien is, maar onthoud ook vooral dat de hortus al zo oud is. Vergelijk het oude gedeelte bijvoorbeeld met de in 2005 aangelegde systeemtuin en verwonder je over de manier waarop bloemplanten nu geordend worden in de tuin. Onder het toeziend oog van het borstbeeld van de beroemde plantkundige Linnaeus groeien de planten in de systeemtuin. Terwijl de ouders rondwandelen in de tuin gaan de kinderen mee met een rondleiding waar ze zelf het thema van kiezen. Zo is er de HortusBijenwandeling waar ze een speurtocht door de tuin doen, mogen ze met bioloog Ed mee op expeditie naar de tropen of gaan de kinderen samen met de vleesetende plant Carni op pad door de kassen en de tuin. Een leuk dagje uit voor het hele gezin dus!

Mensen bezochten ook: Bloemenpark Appeltern, Cactus Oase, Hortus Botanicus, Kasteeltuinen Arcen, Keukenhof, Orchideeën Hoeve, Vlindorado

Praktische informatie


Adres Hortus Botanicus Leiden

Rapenburg 73
2311GJ Leiden
Nederland

Contact

071-5277249

Openingstijden en reserveren

Is Hortus Botanicus Leiden open? Kijk op de website van Hortus Botanicus Leiden voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.