Met korting naar Museum Bevrijdende Vleugels

Wat is Museum Bevrijdende Vleugels?

Museum Bevrijdende Vleugels in het Noord-Brabantse Best is een oorlogsvoertuigmuseum toegewijd aan de Tweede Wereldoorlog. Het museum vertelt met name het verhaal over het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Zuid-Nederland aan de hand van het geschud dat onderdeel was van operatie market garden.

Museum Bevrijdende Vleugels reviews

Op basis van 9 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Museum Bevrijdende Vleugels beoordeling achter te laten.

Korting op Museum Bevrijdende Vleugels tickets

Museum Bevrijdende Vleugels vertelt het bijzondere verhaal van Nederland rond de tijd van de bevrijding, maar ook de hongerwinter en de concentratiekampen. Het meest besproken onderwerp is het grote offensief de Market Garden in 1944 te Zuid-Holland. Zou jij graag meer willen weten over deze belangrijke gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis? Boek nu je entreeticket via deze pagina en krijg hier aangename korting op. Bij online afname krijg je direct de kortingsbon die je nodig hebt bij de entree, het is niet alleen goedkoper maar ook gemakkelijk. Bij een bezoek met grote groepen kan dit ook zeker voordelig zijn, qua tijd maar ook qua geld. Wanneer kom jij bijleren over de geschiedenis van het grote offensief Market Garden? Plan een datum en profiteer van een prettig kortingsbedrag.

Museum Bevrijdende Vleugels Best

Museum Bevrijdende Vleugels is een oorlogsvliegtuigmuseum in Best. Bijzonder is het feit dat dit museum is ontstaan uit een tijdelijke tentoonstelling. De persoonlijke collectie van Jan Driessen is uitgegroeid tot een waar museum. Het thema van de tentoonstelling toentertijd was een herdenking van Operatie Market Garden. Driessen had de leiding over het nieuwe museum en in de loop der jaren is de collectie steeds verder uitgebreid. Er was meer ruimte nodig, dat vond men in een voormalig mobilisatiecomplex in Best. Museum Bevrijdende Vleugels kenmerkt zich door de persoonlijke benadering van de Tweede Wereldoorlog. Zo zijn er persoonlijke verhalen te lezen over de bevrijding van de regio. Deze verhalen worden kracht bijgezet met historische voertuigen die in en rondom het museum te bewonderen zijn. Wat dacht je van een oude Dakota C-47? Naast dit unieke gevechtsvliegtuig zijn er ook tanks, jeeps en andere vervoersmiddelen te spotten. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal die jij kunt horen. Het geheel zorgt voor een indrukwekkend kijk op de Tweede Wereldoorlog. Ook voor scholen is dit een interessant museum om eens met de klas te bezoeken. Er is bijvoorbeeld een speciaal lesprogramma samengesteld zodat kinderen alles te weten komen over de jaren 1940-1945. Het zou helemaal mooi zijn als je een groepskorting in de wacht kunt slepen voor een unieke schoolreis! Uitmetkorting.nl ondersteunt jullie hierbij: wij verzamelen kortingsbonnen in alle soorten en maten.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Museum Bevrijdende Vleugels

Sonseweg 39
5681BH Best
Nederland

Contact

+31(0)499-329722

Openingstijden en reserveren

Is Museum Bevrijdende Vleugels open? Kijk op de website van Museum Bevrijdende Vleugels voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.