Met korting naar Museum Het Schip

Wat is Museum Het Schip?

Museum Het Schip is een uniek museum in Amsterdam. Het is gevestigd in een monumentaal pand uit 1919. Hier kun je alles leren over de Amsterdamse School, een stroming in de architectuur. Er zijn tentoonstellingen, rondleidingen en lezingen. Bezoekers kunnen ook genieten van het prachtige uitzicht vanaf het dakterras. Een bezoek aan Museum Het Schip is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur.

Museum Het Schip reviews

Op basis van 3 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Museum Het Schip beoordeling achter te laten.

Museum Het Schip Amsterdam

Museum Het Schip staat totaal in het teken van de beroemde bouwkunst van de Amsterdamse School. De bouwstijl ontwikkelde zich vooral in het eerste kwart van de twintigste eeuw. Kenmerken van deze stijl zijn de expressieve en fantastische vormen, verwant aan het Expressionisme. Ook wordt er veel baksteen gebruikt en komen er in de gevels veel versieringen voor. In het museum, wat zelf ook is gevestigd in een gebouw van de Amsterdamse school, leer je meer over deze bouwkunst. De voormalige arbeidshuizen in schipvorm zijn een schitterend voorbeeld van deze bouwkunst. Hier..

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Museum Het Schip

Spaarndammerplantsoen 140
1013XT Amsterdam
Nederland

Contact

204182885

Openingstijden en reserveren

Is Museum Het Schip open? Kijk op de website van Museum Het Schip voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.