Met korting naar Museum Ons' Lieve Heer Op Solder

Wat is Museum Ons' Lieve Heer Op Solder?

Museum Ons' Lieve Heer Op Solder is het op één na oudste museum van Amsterdam, gelegen in hartje centrum. Bij binnenkomst in het authentieke Amsterdamse grachtenpand stap je in een zeventiende eeuws woning en een katholieke schuilkerk Het geheel representeert de Goude Eeuw.

Museum Ons' Lieve Heer Op Solder reviews

Op basis van 3 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Museum Ons' Lieve Heer Op Solder beoordeling achter te laten.

Korting op Museum Ons' Lieve Heer Op Solder tickets

Korting op Museum Ons' Lieve Heer op Solder? Bekijk de Solder, het entreegebouw, de Momkamer en vele andere vertrekken middels een mooie aanbieding. Via de aanbiedingen en kortingsacties op deze pagina zit jij straks op een zeventiende eeuw biechtstoel. Bezoek het één na oudste Museum Ons' Lieve Heer op Solder nu zelf, voor een betaalbare prijs. Wellicht houd je nog wat geld over voor een speciaalbiertje in het museumcafé. Uitmetkorting.nl houd actuele kortingen bij en maakt jouw bezoek mogelijk. Scoor jouw entreetickets (met korting) nu en plan een bezoek in de nabije toekomst; een historisch, betaalbaar en educatief dagje uit!

Museum Ons' Lieve Heer Op Solder Amsterdam

Museum Ons' Lieve Heer Op Solder is een van de oudste en meest bijzondere musea van Amsterdam. Het museum is namelijk gevestigd in voormalige schuilkerk, op de zolder van een 17e eeuw woonhuis. Tijdens de reformatie mochten katholieken geen kerken meer bezoeken. Vandaar dat ze schuilkerken gingen bouwen. Tegenwoordig mogen ook katholieken weer gewoon naar de kerk en daarom is de schuilkerk omgetoverd tot Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Het pronkstuk van het museum is uiteraard de grotendeels bewaard gebleven schuilkerk, met galerijen, een groot altaar en zo'n 150 zitplaatsen. Elke eerste zondag van de maand, in de periode oktober tot en met april, wordt een mis gehouden, de zogenaamde Solderviering. Iedereen is welkom bij deze vieringen die gekenmerkt worden door bijzondere muziek. De Soldervieringen beginnen om 11.00 Maar er is nog veel meer te zien. Naast de kerk zijn er ook diverse kamers te zien, waar je ziet hoe het leven er in de 17e eeuw uit zag. In deze kamers hangen diverse schilderijen, die een goed beeld geven van katholieke kunst. Er is ook een 17e eeuwse keuken te bewonderen. Zou jij binnenkort graag deze ludieke zolder willen bewonderen? Kortingsacties en betaalbare e-tickets voor Museum Ons' Lieve Heer zijn te verkrijgen via deze pagina. Sleep een passend kortingsbedrag in de wacht.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Museum Ons' Lieve Heer Op Solder

Oudezijds Voorburgwal 38
1012GE Amsterdam
Nederland

Contact

+31 (0)20-6246604

Openingstijden en reserveren

Is Museum Ons' Lieve Heer Op Solder open? Kijk op de website van Museum Ons' Lieve Heer Op Solder voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.