Met korting naar Nationaal Glasmuseum

Wat is Nationaal Glasmuseum?

Het Nationaal Glasmuseum is een museum waar je alles leert over glas en hoe dit gemaakt wordt. Het is gevestigd in Leerdam.

Nationaal Glasmuseum reviews

Op basis van 5 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Nationaal Glasmuseum beoordeling achter te laten.

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Het Nationaal Glasmuseum staat in Leerdam. In dit museum vind je allerlei soorten glas. Misschien heb je het niet door, maar in het dagelijks leven word je constant omringd door dit product. Van de ramen in je huis of auto, tot het glas frisdrank of glas wijn dat je 's avonds nuttigt. Bekijk in het museum de indrukwekkende collectie die met 7500 objecten veruit de grootste van Nederland is op het gebied van twintigste eeuwse kunstnijverheid in glas. Van gebruiksglas tot sier- en kunstglas: je vindt er glaswerken van beroemde en minder bekende kunstenaars. Je leert hier meer over de geschiedenis van dit product, maar er wordt ook zeer zeker stil gestaan bij de toekomst van glas. Het is dan niet zo gek dat de Glasblazerij in 2008 zich bij het Nationaal Glasmuseum heeft gevoegd. Hier zijn kunstenaars bezig met het creëren van de mooiste werken uit glas. Het museum heeft ook een representatieve verzameling hedendaags Nederlands Studioglas. Combineer je dagje uit aan het Nationaal Glasmuseum met één van de andere interessante activiteiten die in Leerdam te beleven zijn. Maak bijvoorbeeld een tochtje op een boot, ga met de fiets of combineer het bezoek met een high tea.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Nationaal Glasmuseum

Lingedijk 28-30
4140AB Leerdam
Nederland

Contact

345614960

Openingstijden en reserveren

Is Nationaal Glasmuseum open? Kijk op de website van Nationaal Glasmuseum voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.