Met korting naar North Sea Jazz Festival

Wat is North Sea Jazz Festival?

North Sea Jazz Festival is een karakteristiek festival waar jazz door de jaren heen wordt vertolkt. Al sinds 1976 vindt dit festival plaats, voorheen in Den Haag en nu speelt het zich af in Ahoy Rotterdam.

North Sea Jazz Festival reviews

Op basis van 9 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw North Sea Jazz Festival beoordeling achter te laten.

North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival bestaat al sinds 1976 en vond toen nog plaats in het Haagse Nederlands Congresgebouw. Deze allereerste editie trok driehonderd muzikanten, verspreid over zes concertzalen en speelden voor negenduizend bezoekers. Jazzlegendes als Sarah Vaughan, Count Basie en Dizzy Gillespie traden op naast een compleet gezelschap van Nederlandse jazz muzikanten. Met de jaren is het festival uitgegroeid tot een belangrijk internationaal muziekevenement. Bekende en minder bekende artiesten uit alle delen van de wereld komen in het tweede weekend van juli naar Nederland. Sinds 2006 is het festival verhuisd naar de Ahoy in Rotterdam. Hier is meer ruimte om de ruim 1300 muzikanten en het bezoekersaantal tussen de 65.000 en 70.000 te bergen. Een greep uit de soorten muziek die jaarlijks terug keren: de traditionele New Orleans jazz, swing, bop, electronic jazz, blues, gospel, funk, hiphop en latin. Naast de vele bekende namen in de jazz wereld, biedt het festival ook nieuw talent een podium om door te breken. Kortom, het festival is voor iedere jazzliefhebber, maar nog meer de muziekliefhebber, om van muziek uit het verleden, het heden en de toekomst te genieten.

Mensen bezochten ook: Amsterdam Dance Event, Awakenings, Dance Valley, Festyland, Indian Summer Festival, Linda Festival, Lowlands, Mysteryland, Pinkpop, Sensation

Openingstijden en reserveren

Is North Sea Jazz Festival open? Kijk op de website van North Sea Jazz Festival voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.