Met korting naar Oorlogsmuseum Overloon

Wat is Oorlogsmuseum Overloon?

Het Oorlogsmuseum Overloon is een museum waar je alles over de Tweede Wereldoorlog kunt leren. Het museum ligt in Overloon, in Noord-Brabant.

Oorlogsmuseum Overloon reviews

Op basis van 46 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Oorlogsmuseum Overloon beoordeling achter te laten.

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort thuis in een museum. Dat is de slogan van Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum Liberty Park in Overloon. In dit oorlogsmuseum wordt de bezetting, het verzet en de bevrijding getoond. Zo vind je er kleine verzet voorwerpen maar ook enorme militaire voertuigen. Je krijgt een bijzonder kijkje in hoe het mogelijk is dat er in vijf jaar tijd ruim vijftig miljoen mensen hun leven verloren. Maar uiteraard zie je ook hoe er omgesprongen werd met beperkingen en tekorten. Je krijgt een volledig beeld van die tijd inclusief aandacht voor het verzet en voor vervolging van personen. En natuurlijk is er ook uitgebreid aandacht voor de bevrijding. Met name De Slag om Overloon komt aan bod. In het Marshall Museum, dat je ook vindt op het Liberty Park, is een bijzondere collectie gepresenteerd. Je vindt zo'n 150 historische voertuigen die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de oorlog. Niet alleen tanks en auto's vind je hier, ook boten en vliegtuigen hebben een plekje gekregen in de immense ruimte. Met een bezoek aan dit museum krijg je een volledig beeld van de oorlog soms tot in behoorlijke details. Breng een bezoek aan het museum met de familie, een schoolklas of een ander uitje, voor iedere doelgroep is het interessant.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Oorlogsmuseum Overloon

Museumpark 1
5825AM Overloon
Nederland

Contact

478642405

Openingstijden en reserveren

Is Oorlogsmuseum Overloon open? Kijk op de website van Oorlogsmuseum Overloon voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.