Met korting naar Paleis Op De Dam

Wat is Paleis Op De Dam?

Het Paleis Op De Dam, het Koninklijk Paleis en tevens museum op de Dam in Amsterdam. Vandaag de dag wordt het gebruikt voor familieaangelegenheden van de Koninklijke familie en rondleidingen voor het brede publiek.

Paleis Op De Dam reviews

Op basis van 10 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Paleis Op De Dam beoordeling achter te laten.

Paleis Op De Dam Amsterdam

Al sinds de achttiende eeuw wordt het Koninklijk Paleis gebruikt voor de ontvangst van Staatshoofden en Koninklijk bezoek. In dit gebouw vinden ook belangrijke staats-
en familieaangelegenheden plaats. Denk hierbij aan de troonopvolging of trouwerijen van de Koninklijke familie. Het paleis is deels beschikbaar voor toeristen om te bezoeken. De verscheidene werk- en woonruimtes kunnen van dichtbij worden bekeken. In de Burgerzaal van het Koninklijk Paleis vinden vaak diners plaats wanneer buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders een bezoek brengen aan ons kikkerlandje. Dit is de plek waar Willem Alexander en Máxima hen begroeten, vaak gepaard met een gedekte tafel vol prachtig servies. In de Burgerzaal heerst de Stedemaagd al vele jaren over de stad Amsterdam, de wereld ligt namelijk aan haar voeten in deze ruimte. De stad Amsterdam was in de zeventiende eeuw het handelscentrum van Europa. In 1648 is men begonnen met de bouw van het Stadshuis. Vlak daarvoor was het Verdrag van de Vrede van Münster getekend. Er kwam een einde aan de 80-jarige oorlog tussen de Zeven Verenigden Nederlanden en Spanje. Het stadhuis werd een monument voor deze gebeurtenis, welke vandaag de dag is omgedoopt tot een Koninklijk paleis. Een bijzondere bezienswaardigheid voor een dag met het hele gezin vol pracht, praal en geschiedenis.

Mensen bezochten ook: De Fundatie, Fort Vechten, Kasteel De Haar, Kasteel Doorwerth, Kasteel Hoensbroek, Loevestein, Muiderslot, Paleis Het Loo, Paleis Soestdijk

Praktische informatie


Adres Paleis Op De Dam

Dam
101AM Amsterdam
Nederland

Contact

206204060

Openingstijden en reserveren

Is Paleis Op De Dam open? Kijk op de website van Paleis Op De Dam voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.