Wat is Paleis Op De Dam?

Het Paleis Op De Dam, het Koninklijk Paleis en tevens museum op de Dam in Amsterdam. Vandaag de dag wordt het gebruikt voor familieaangelegenheden van de Koninklijke familie en rondleidingen voor het brede publiek.

Al sinds de achttiende eeuw wordt het Koninklijk Paleis gebruikt voor de ontvangst van Staatshoofden en Koninklijk bezoek. In dit gebouw vinden ook belangrijke staats-
en familieaangelegenheden plaats. Denk hierbij aan de troonopvolging of trouwerijen van de Koninklijke familie. Het paleis is deels beschikbaar voor toeristen om te bezoeken. De verscheidene werk- en woonruimtes kunnen van dichtbij worden bekeken. In de Burgerzaal van het Koninklijk Paleis vinden vaak diners plaats wanneer buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders een bezoek brengen aan ons kikkerlandje. Dit is de plek waar Willem Alexander en Máxima hen begroeten, vaak gepaard met een gedekte tafel vol prachtig servies. In de Burgerzaal heerst de Stedemaagd al vele jaren over de stad Amsterdam, de wereld ligt namelijk aan haar voeten in deze ruimte. De stad Amsterdam was in de zeventiende eeuw het handelscentrum van Europa. In 1648 is men begonnen met de bouw van het Stadshuis. Vlak daarvoor was het Verdrag van de Vrede van Münster getekend. Er kwam een einde aan de 80-jarige oorlog tussen de Zeven Verenigden Nederlanden en Spanje. Het stadhuis werd een monument voor deze gebeurtenis, welke vandaag de dag is omgedoopt tot een Koninklijk paleis. Een bijzondere bezienswaardigheid voor een dag met het hele gezin vol pracht, praal en geschiedenis.

Paleis Op De Dam review:

Klik op bovenstaande sterren om jouw Paleis Op De Dam beoordeling achter te laten.

Adres Paleis Op De DamDam
101AM Amsterdam
Nederland

206204060