Met korting naar Rijksmuseum Twenthe

Wat is Rijksmuseum Twenthe?

Het Rijksmuseum in Amsterdam is niet het enige Rijksmuseum in ons land, in het Oosten is er ook één gevestigd. Rijksmuseum Twenthe staat voor kunst dat niet aan regels is gebonden, de wereld als speelterrein en is een museum voor iedereen. Het museum van de verbeelding.

Rijksmuseum Twenthe reviews

Op basis van 14 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Rijksmuseum Twenthe beoordeling achter te laten.

Rijksmuseum Twenthe Enschede

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in het oosten van het land vind je een Rijksmuseum. Het Rijksmuseum Twenthe is een museum voor oude en moderne kunst in Enschede. In het museum vind je beeldende kunst in de vorm van schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook een bijzondere collectie toegepaste kunst. Bekijk de werken van bekende en onbekende kunstenaars die je een beeld geven van verschillende kunststijlen en tijden. In Rijksmuseum Twente zie je kunst uit de 18de eeuw, maar ook werken van moderne kunstenaars. Het museum is ontstaan omdat de Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek zijn schilderijencollectie ergens onder wilde brengen. In de loop der jaren is zijn particuliere collectie uitgegroeid tot een indrukwekkende collectie van zo'n 8000 stukken. De oudste werken stammen uit de 13e eeuw. Je gaat hier dus een dagje terug in de tijd! Ook met kinderen is een bezoek aan het museum in Enschede een aanrader. Ze leven zich uit tijdens een workshop of maken een reis door de tijd met de Toffe Koffer. Vind je het museum zo leuk dat je er meer mee wil? Het is ook een officiële trouwlocatie én je mag er een zaaltje huren voor een exclusief verjaardagsfeest.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129-131
7514BP Enschede
Nederland

Contact

534358675

Openingstijden en reserveren

Is Rijksmuseum Twenthe open? Kijk op de website van Rijksmuseum Twenthe voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.