Met korting naar Stoomtram Hoorn Medemblik

Wat is Stoomtram Hoorn Medemblik?

De stoomtram Hoorn-Medemblik is een historische spoorlijn en museum in één! Dit rijdende museum vertelt de geschiedenis van de stoomtrein in Nederland.

Stoomtram Hoorn Medemblik reviews

Op basis van 68 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Stoomtram Hoorn Medemblik beoordeling achter te laten.

Korting op Stoomtram Hoorn Medemblik tickets

Stap nu voordelig in de historische Stoomtram Hoorn-Medeblik via Uitmetkorting.nl. Wij bieden je op deze pagina actuele kortingsvouchers tot deze historische spoorlijn zodat je kan genieten van korting van het begin tot aan het eindstation. Deze stoomtram rijdt niet alleen over een historische spoorlijn, maar is ook een museum. Je leert onderweg alles over de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen en geniet van een mooi uitzicht. Ook voor kinderen is een ritje in deze stoomtram leuk. Dus haal hier niet alleen voordeel voor jezelf, maar bijvoorbeeld voor het hele gezin. Een trip met deze locomotief is snel geboekt, profiteer via Uitmetkorting.nl van voordeel.

Stoomtram Hoorn Medemblik

De locomotief fluit en grote rookwolken komen uit de schoorsteen. Terwijl de stoker kolen op het vuur schept rijd je door het West-Friese landschap. Je bevindt je in het enige rijdende museum van Nederland: De Stoomtram Hoorn-Medemblik. Tussen deze twee stadjes is namelijk 20 kilometer lokaalspoorweg bewaard gebleven, compleet met originele stationnetjes bij Zwaag, Wognum-Nibbixouwd, Opperdoes en Twisk. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt dan ook rijdend gepresenteerd. Het museum heeft een aantal stoomlocomotieven uit het begin van de 20e eeuw. Deze locomotieven zijn allemaal gerestaureerd en trekken om de beurt de oude wagonnetjes. Op deze manier wordt de geschiedenis van de stoomtrein in Nederland verteld. Behalve de trein zelf, die volgens een vaste dienstregeling rijdt, heeft het museum ook een werkplaats, seinhuisjes en een oud stationsgebouw. In dit museum, achter het gewone station van Hoorn, zie je hoe de treinen onderhouden worden en de immense berg kolen die erin gaat. De enthousiaste vrijwilligers van het museum vertellen je alles wat je wilt weten. De museumstoomtrein rijdt voornamelijk in de zomermaanden. Rond de feestdagen wordt de trein in stijl versierd. Zo reis je in november bijvoorbeeld met de stoomtram naar de pakjesboot. Een leuk uitje met de kinderen! Koop voor het hele gezin kortingsvouchers, dat maakt een bezoek toegankelijker én goedkoper. Korting op de stoomtram Hoorn-Medemblik te Hoorn verkrijg je via Uitmetkorting.nl!

Praktische informatie


Adres

Van Dedemstraat 8
1620 NN Hoorn
Nederland

Contact

+31 (0)229-255255

Openingstijden

Kijk op de website van Stoomtram Hoorn Medemblik voor de actuele openingstijden.

Stoomtram Hoorn Medemblik Nieuws


7 & 8 juli: Bello Festival
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik viert op 7 en 8 juli zijn 50-jarig bestaan met het Bello Festival. Tien stoomlocomotieven worden ingezet voor een reis door de Historische Driehoek Hoorn-Enkhuizen-Medemblik, waaronder de Grootste Locomotief van Nederland. (07-06-2018)
Steun de bijen oase langs traject stoomtram
Op initiatief van Bee Foundation is afgelopen september een brede strook bloemen aangelegd. Dit zou betekenen dat insecten zo’n 20 kilometer aaneengesloten leefgebied krijgen. Echter is er meer geld nodig om alles ingezaaid te krijgen. Het publiek wordt om hulp ingeroepen doormiddel van een crowdfundingactie. (01-06-2018)
Opening Bello Atelier
Vanaf 28 april opent de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik het Bello Atelier op het museumterrein in Hoorn. Dit is een vernieuwde presentatie langs een route die door de monumentale werkplaats van het museum uit 1929 gaat. De route biedt mooie uitzichten op de grote stoomlocomotieven, die hier worden gerestaureerd en opgestookt om de trams naar Medemblik te kunnen rijden. (01-04-2018)