Met korting naar Stoomtram Hoorn Medemblik

Wat is Stoomtram Hoorn Medemblik?

De stoomtram Hoorn-Medemblik is een historische spoorlijn en museum in één! Dit rijdende museum vertelt de geschiedenis van de stoomtrein in Nederland.

Stoomtram Hoorn Medemblik reviews

Op basis van 95 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Stoomtram Hoorn Medemblik beoordeling achter te laten.

Korting op Stoomtram Hoorn Medemblik tickets

Stap nu voordelig in de historische Stoomtram Hoorn-Medeblik via Uitmetkorting.nl. Wij bieden je op deze pagina actuele kortingsvouchers tot deze historische spoorlijn zodat je kan genieten van korting van het begin tot aan het eindstation. Deze stoomtram rijdt niet alleen over een historische spoorlijn, maar is ook een museum. Je leert onderweg alles over de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen en geniet van een mooi uitzicht. Ook voor kinderen is een ritje in deze stoomtram leuk. Dus haal hier niet alleen voordeel voor jezelf, maar bijvoorbeeld voor het hele gezin. Een trip met deze locomotief is snel geboekt, profiteer via Uitmetkorting.nl van voordeel.

Stoomtram Hoorn Medemblik

De locomotief fluit en grote rookwolken komen uit de schoorsteen. Terwijl de stoker kolen op het vuur schept rijd je door het West-Friese landschap. Je bevindt je in het enige rijdende museum van Nederland: De Stoomtram Hoorn-Medemblik. Tussen deze twee stadjes is namelijk 20 kilometer lokaalspoorweg bewaard gebleven, compleet met originele stationnetjes bij Zwaag, Wognum-Nibbixouwd, Opperdoes en Twisk. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt dan ook rijdend gepresenteerd. Het museum heeft een aantal stoomlocomotieven uit het begin van de 20e eeuw. Deze locomotieven zijn allemaal gerestaureerd en trekken om de beurt de oude wagonnetjes. Op deze manier wordt de geschiedenis van de stoomtrein in Nederland verteld. Behalve de trein zelf, die volgens een vaste dienstregeling rijdt, heeft het museum ook een werkplaats, seinhuisjes en een oud stationsgebouw. In dit museum, achter het gewone station van Hoorn, zie je hoe de treinen onderhouden worden en de immense berg kolen die erin gaat. De enthousiaste vrijwilligers van het museum vertellen je alles wat je wilt weten. De museumstoomtrein rijdt voornamelijk in de zomermaanden. Rond de feestdagen wordt de trein in stijl versierd. Zo reis je in november bijvoorbeeld met de stoomtram naar de pakjesboot. Een leuk uitje met de kinderen! Koop voor het hele gezin kortingsvouchers, dat maakt een bezoek toegankelijker én goedkoper. Korting op de stoomtram Hoorn-Medemblik te Hoorn verkrijg je via Uitmetkorting.nl!

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Stoomtram Hoorn Medemblik

Van Dedemstraat 8
1620 NN Hoorn
Nederland

Contact

+31 (0)229-255255

Openingstijden en reserveren

Is Stoomtram Hoorn Medemblik open? Kijk op de website van Stoomtram Hoorn Medemblik voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.