Met korting naar Textielmuseum

Wat is Textielmuseum?

Het Textielmuseum in het Brabantse Tilburg, dit centrum voor creativiteit laat zien wat er allemaal van textiel wordt gefabriceerd. Het museum is gevestigd op een plek waar vroeger textielfabrieken stonden.

Textielmuseum reviews

Op basis van 23 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Textielmuseum beoordeling achter te laten.

Textielmuseum Tilburg

Het Textielmuseum in Tilburg is een bijzondere, creatieve plek. In de gebouwen van het museum waren vroeger meerder textielfabrieken gevestigd. In 1982 werden de inmiddels verlaten panden gerestaureerd tot een prachtig, stijlvol museum. Toch zie je nog steeds duidelijk hoe hier vroeger textiel geproduceerd werd, zoals dat op veel plekken in Brabant gebeurde. Het museum laat bijvoorbeeld zien hoe wollen dekens gefabriceerd werden tussen 1900 en 1940. Ook zie je hoe het glanzende, linnen damast gemaakt werd. De tafelkleden, met servetten maakten een belangrijk deel uit van de uitzet van vrouwen uit welgestelde families. Behalve de vaste tentoonstelling zijn er ook regelmatig wisselende tentoonstelling. Die komen vaak onder hetzelfde dak vandaan. Je ziet hier namelijk dagelijks hier hoe vakmensen aan het werken zijn in het TextielLab. De samenwerking met studenten leidt tot verrassende eindproducten. Van nieuwe technieken tot kunstwerken van textiel. Je bent getuige van het hele proces. Bekijk hoe een ontwerp van schets tot compleet product vorm krijgt. Geïnspireerd geraakt? Bezoek dan de Textielacademie. Hier worden workshops en rondleidingen verzorgd, zodat je zelf ook iets moois maakt van textiel. Kopen is ook mogelijk, in de sfeervolle Textielshop van het Textielmuseum koop je de mooiste stoffen souvenirs, zoals accessoires en kleding.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Textielmuseum

Goirkestraat 96
5046GN Tilburg
Nederland

Contact

135367475

Openingstijden en reserveren

Is Textielmuseum open? Kijk op de website van Textielmuseum voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.