Met korting naar Universiteitsmuseum Utrecht

Wat is Universiteitsmuseum Utrecht?

Het Universiteitsmuseum Utrecht is het museum voor wetenschap, cultuur en geschiedenis van de universiteit. Het biedt een uniek beeld van de ontwikkeling van de universiteit van de middeleeuwen tot nu. Je vindt er tentoonstellingen, objecten, kunstwerken, archieven en bibliotheken. Bij lezingen en workshops worden eeuwenoude verhalen tot leven gebracht. Een bezoek aan het museum is een reis terug in de tijd.

Universiteitsmuseum Utrecht reviews

Op basis van 3 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Universiteitsmuseum Utrecht beoordeling achter te laten.

Universiteitsmuseum Utrecht

Sinds 1928 heeft de Universiteit van Utrecht een interessant museum. In het Universiteitsmuseum Utrecht leer je meer over de vele faculteiten van de eeuwenoude universiteit. De meeste wetenschappelijke disciplines zijn vertegenwoordigd in het museum. Diergeneeskunde bijvoorbeeld, maar ook humane geneeskunde, geschiedenis, en natuurwetenschap. Aan de hand van eeuwenoude voorwerpen, zoals instrumenten uit de 18e eeuw, onderwijsplaten, foto's, prenten en opgezette dieren wordt je meegenomen in de kennis van de universiteit. De tandheelkundige collectie, met allerlei..

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Universiteitsmuseum Utrecht

Lange Nieuwstraat 106
3512PN Utrecht
Nederland

Contact

302538008

Openingstijden en reserveren

Is Universiteitsmuseum Utrecht open? Kijk op de website van Universiteitsmuseum Utrecht voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.