Met korting naar Watersnoodmuseum

Wat is Watersnoodmuseum?

Het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk is een museum dat herinnert aan de Watersnoodramp van 1953, waarbij duizenden mensen en dieren om het leven kwamen.

Watersnoodmuseum reviews

Op basis van 57 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Watersnoodmuseum beoordeling achter te laten.

Korting op Watersnoodmuseum tickets

Wil je meer te weten komen over de watersnoodramp van 1953. Bezoek dan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk! Op deze pagina vind je naast meer informatie over het museum en de watersnoodramp ook actuele kortingsacties. Wij van Uitmetkorting.nl houden namelijk van korting en voordeel. Daarom struinen wij dagelijks het internet af voor actuele acties waarmee je kan besparen op je kaartjes. Zo hou je snel en gemakkelijk geld over voor andere dingen. Dus wil je besparen op je entreekaartje voor het Watersnoodmuseum? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Haal gemakkelijk en snel je kortingskaartjes via onze pagina en kom meer te weten over Nederland en zijn strijd tegen het water.

Watersnoodmuseum Ouwerkerk

In het Watersnoodmusuem in Ouwerkerk word je het verhaal verteld van de watersnoodramp in 1953. Het museum geeft je een reconstructie wat er op die rampzalige 1e februari in 1953 gebeurde. Deze tragische ramp schokte het hele land en was onder meer aanleiding voor meer strijd tegen het water. Zo werd na de ramp begonnen met de aanleg van de Deltawerken. Omdat nooit vergeten mag worden wat de ramp teweeg heeft gebracht, is het museum van het grootste belang. Hier word alles van de ramp namelijk gedocumenteerd. Het museum is onderverdeeld in 4 delen die elk een eigen aspect belichten van de Watersnoodramp: feiten, emoties, wederopbouw en toekomst. Je stapt dus binnen in wat er precies is gebeurd, maar vervolgens worden ook de persoonlijke verhalen van de Zeeuwen gehoord. Natuurlijk kijkt Zeeland vooruit, de wederopbouw neemt dan ook een speciale plek in in het museum. En omdat het werk nooit af is, wordt ook naar de toekomst gekeken. Het motto van het museum is dan ook Herinneren, leren en vooruit kijken. Want het water, dat moet buiten de dijken blijven. Bezoek het museum met het hele gezin, opa's en oma's tijdens je bezoek aan Ouwerkerk. Je hoeft voor een dagje uit qua financiën niet in nood te komen.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Watersnoodmuseum

Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305RJ Ouwerkerk
Nederland

Contact

+31 (0)111-644382

Openingstijden en reserveren

Is Watersnoodmuseum open? Kijk op de website van Watersnoodmuseum voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.