Meer info ⌵
Bied op Watersnoodmuseum tickets, of andere museum kaarten. Profiteer gegarandeerd van hoge kortingen!
Meer info ⌵
Zoek op Watersnoodmuseum tickets, of andere museum kaarten.
Meer info ⌵
Zoek op Watersnoodmuseum tickets, of andere museum kaarten. Profiteer gegarandeerd van hoge kortingen!
Meer info ⌵
Bied op Watersnoodmuseum tickets, of andere museum kaarten. Profiteer gegarandeerd van hoge kortingen!
Meer info ⌵
Overnacht vlakbij Watersnoodmuseum. Vind snel en gemakkelijk een voordelig vakantiepark in de buurt van Watersnoodmuseum.
Meer info ⌵
Zoek op Watersnoodmuseum tickets, of andere museum kaarten. Profiteer gegarandeerd van hoge kortingen!
Meer info ⌵
Alle Landal Greenparks parken in de buurt van Watersnoodmuseum op een rijtje. Boek snel jouw vakantie en profiteer van korting!
Met korting naar Watersnoodmuseum
Wat is Watersnoodmuseum?
Het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk is een museum dat herinnert aan de Watersnoodramp van 1953, waarbij duizenden mensen en dieren om het leven kwamen.Watersnoodmuseum reviews
Op basis van 60 reviews.
Klik op bovenstaande sterren om jouw Watersnoodmuseum beoordeling achter te laten.
Korting op Watersnoodmuseum tickets
Wil je meer te weten komen over de watersnoodramp van 1953. Bezoek dan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk! Op deze pagina vind je naast meer informatie over het museum en de watersnoodramp ook actuele kortingsacties. Wij van Uitmetkorting.nl houden namelijk van korting en voordeel. Daarom struinen wij dagelijks het internet af voor actuele acties waarmee je kan besparen op je kaartjes. Zo hou je snel en gemakkelijk geld over voor andere dingen. Dus wil je besparen op je entreekaartje voor het Watersnoodmuseum? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Haal gemakkelijk en snel je kortingskaartjes via onze pagina en kom meer te weten over Nederland en zijn strijd tegen het water.Watersnoodmuseum Ouwerkerk
In het Watersnoodmusuem in Ouwerkerk word je het verhaal verteld van de watersnoodramp in 1953. Het museum geeft je een reconstructie wat er op die rampzalige 1e februari in 1953 gebeurde. Deze tragische ramp schokte het hele land en was onder meer aanleiding voor meer strijd tegen het water. Zo werd na de ramp begonnen met de aanleg van de Deltawerken. Omdat nooit vergeten mag worden wat de ramp teweeg heeft gebracht, is het museum van het grootste belang. Hier word alles van de ramp namelijk gedocumenteerd. Het museum is onderverdeeld in 4 delen die elk een eigen aspect belichten van de Watersnoodramp: feiten, emoties, wederopbouw en toekomst. Je stapt dus binnen in wat er precies is gebeurd, maar vervolgens worden ook de persoonlijke verhalen van de Zeeuwen gehoord. Natuurlijk kijkt Zeeland vooruit, de wederopbouw neemt dan ook een speciale plek in in het museum. En omdat het werk nooit af is, wordt ook naar de toekomst gekeken. Het motto van het museum is dan ook Herinneren, leren en vooruit kijken. Want het water, dat moet buiten de dijken blijven. Bezoek het museum met het hele gezin, opa's en oma's tijdens je bezoek aan Ouwerkerk. Je hoeft voor een dagje uit qua financiën niet in nood te komen.Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum
Praktische informatie
Adres Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 54305RJ Ouwerkerk
Nederland
Contact
+31 (0)111-644382Openingstijden en reserveren
Is Watersnoodmuseum open? Kijk op de website van Watersnoodmuseum voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.Watersnoodmuseum informatie
In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 voltrok zich een ramp waarbij een groot deel van de provincie Zeeland, Zuid-Holland en delen van Brabant onder water liepen. Deze ramp, beter bekend als de Watersnoodramp, wordt herdacht in het Watersnoodmuseum, dat in het buitengebied van de Zeeuwse plaats Ouwerkerk ligt. Het museum is gevestigd in vier caissons, grote betonnen blokken die gevuld werden met zand en op deze manier gebruikt werden om het gat in de dijk te dichten. Dat was nodig, want de storm en het hoge water hadden flinke gaten in de dijken van Zeeland geslagen, waardoor grote stukken land onder water liepen. Hoe dat precies kon gebeuren, zie je in het eerste caisson van het museum. Dit caisson vertelt het verhaal van de ramp. Door storm en hoogwater braken de dijken en stonden de polders op sommige plekken binnen een half uur twee meter onder water. Het spreekt voor zich dat veel mensen en hun vee, daarbij verdronken. In het museum zie je oude televisiebeelden en krantenknipsels, die een goed beeld geven van de gebeurtenissen in die nacht. In caisson 2 staan de bewoners van het ondergelopen gebied centraal. Het multimediale monument 1835+1 geeft de slachtoffers een gezicht, maar laat ook zien hoe er vanuit de hele wereld hulp toe stroomde om te helpen met het opruimen van de chaos en het dichten van de gaten in de dijk. Het derde caisson laat zien hoe men na de ramp het gewone leven weer oppakte én hoe ervoor gezorgd werd dat zo’n ramp nooit meer kan plaatsvinden. De bekende Deltawerken sloten de zeearmen veilig af, zodat het water nooit meer zo’n hoog peil kan bereiken. Maar zoals in caisson 4 duidelijk wordt, zijn we in Nederland nooit klaar met de strijd tegen het water. In samenwerking met Rijkswaterstaat is er een indrukwekkende, interactieve tentoonstelling gerealiseerd. Het museum ligt in een prachtig natuurgebied, dat ontstaan is door de Watersnoodramp. In de vele kreken leven talloze vogels en groeien bijzondere planten. Een wandeling of kanotocht door dit gebied is daarom een echte aanrader.
Vijf hoogtepunten Watersnoodmuseum
1. Caisson 1: feiten
Het eerste caisson laat zien wat er gebeurde in de nacht van 1 februari 1953. De combinatie van harde storm en springtij, zorgde ervoor dat de dijken in een groot deel van de provincie Zeeland het begaven. Maar wat ging daaraan vooraf? Je ziet het in dit gedeelte van het museum. Ook is er aandacht voor de eerste dagen na de stormvloed, waarin men met zandzakken probeerde de gaten te dichten, op zoek ging naar familie en vrienden en de hulpdiensten op gang kwamen.
2. Caisson 2: Emoties
Meer dan 1800 mensen kwamen om het leven tijdens de Watersnoodramp en tienduizenden mensen waren hun huis en spullen kwijt. De indrukwekkende verhalen achter deze persoonlijke drama’s komen aan bod in het tweede caisson. Maar er waren ook veel mooie berichten: vanuit de hele wereld komt men helpen met dijkherstel en opruimen.
3. Caisson 3 & 4
Het derde en vierde caisson gaan over de strijd van de Nederlandse bevolking met het water. Het vertelt over de wederopbouw, maar ook over het Deltaplan, dat ervoor moet zorgen dat we voortaan droge voeten houden, ook bij heel harde storm. Ook krijg je een kijkje in de toekomst, door een interactieve tentoonstelling samen met Rijkswaterstaat. Een game, touchscreens en grote schermen nemen je mee door de vele innovatieve projecten.
4. Speurtochten
Twijfel je of het Watersnoodmuseum een geschikt uitje met kinderen is? Dat is niet nodig! Kinderen zijn van harte welkom in het museum en kunnen zich goed vermaken met een speurtocht. Voor kinderen tot acht jaar is er een fotospeurtocht uitgezet. Kinderen van acht tot twaalf jaar krijgen een leerzame speurtocht met vragen mee, waarmee ze ook nog eens een mooi certificaat kunnen verdienen.
5. Omgeving
Het krekengebied van Ouwerkerk, waar het museum ligt, is een prachtige omgeving om te fietsen, wandelen en kanoën. Vraag een wandelroute bij het museum en ga op avontuur!