Met korting naar Wereldmuseum

Wat is Wereldmuseum?

Het Wereldmuseum in Rotterdam, dit museum stelt Wereldse culturen tentoon via verschillende vormen van kunst. De collectie bestaat uit meer dan 10.000 items. Waarvan 2000 pronkstukken, welke afkomstig zijn uit Azië, Oceanië, het Midden-Oosten of Amerika.

Wereldmuseum reviews

Op basis van 4 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Wereldmuseum beoordeling achter te laten.

Wereldmuseum Rotterdam

Cultuur en spiritualiteit vind je over de hele planeet. In het Wereldmuseum komen al deze culturen samen. In de vaste collectie vind je meer dan 2000 voorwerpen uit Amerika, Azië, Oceanië en het Midden-Oosten. Maar dit is echter een klein deel van de totale collectie, die uit wel 100.000 voorwerpen en nog eens 100.000 foto's, albums, prenten, atlassen, tekeningen en affiches bestaat. Ben je in het museum geweest en ben je nieuwsgierig naar de rest van de collectie? Dan is het mogelijk om een groot gedeelte van de collectie online te bekijken. Je bekijkt de voorwerpen dan via de digitale collectiedatabase. je kunt hier dus ook voorwerpen bekijken die niet in het museum te zien zijn. Deze digitale collectie wordt nog iedere week uitgebreid. Natuurlijk kun je tijdens je museumbezoek er voor kiezen om de talloze voorwerpen zelf te bekijken. Wil je graag extra informatie ontvangen bij wat je ziet? Dan is het een goed plan een rondleiding te boeken. Het museum biedt verschillende soorten rondleidingen aan. Zo is er bijvoorbeeld ook een speciale rondleiding voor kinderen. Naast de vaste collectie beschikt het museum ook over boeiende deelcollecties. Ontdek alles over de rituelen, gebruiken en levensfilosofie van culturen over de hele wereld.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Praktische informatie


Adres Wereldmuseum

Willemskade 25
3016DM Rotterdam
Nederland

Contact

102707172

Openingstijden en reserveren

Is Wereldmuseum open? Kijk op de website van Wereldmuseum voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.