Meer info ⌵
Gebruik de kortingscode die je krijgt na gratis inschrijving voor de nieuwsbrief voor 5 procent extra korting op jouw bestelling. Ga nu met hoge korting naar Zoo Planckendael. Krijg je tickets direct in je mailbox. Ontdek deze Uitverkoop aanbieding nu! Korting op: ZOO Planckendael.
Meer info ⌵
Zoek op Zoo Planckendael tickets, of andere dierentuin kaarten. Profiteer gegarandeerd van hoge kortingen!
Meer info ⌵
Zoek op Zoo Planckendael of andere dierentuin hotel arrangementen. Gebruik de kortingscode die u krijgt na gratis inschrijving voor de nieuwsbrief voor 5 euro extra korting op uw bestelling.
Meer info ⌵
Zoek op Zoo Planckendael tickets, of andere dierentuin kaarten. Gebruik de kortingscode die je krijgt na gratis inschrijving voor de nieuwsbrief voor 5 procent extra korting op jouw bestelling.
Meer info ⌵
Bied op Zoo Planckendael tickets, of andere dierentuin kaarten. Profiteer gegarandeerd van hoge kortingen!
Meer info ⌵
Zoek op Zoo Planckendael tickets, of andere dierentuin kaarten.
Met korting naar Zoo Planckendael
Wat is Zoo Planckendael?
Zoo Planckendael is een populair familiepark in België. Bezoekers kunnen er genieten van adembenemende natuur, vele diersoorten en leuke activiteiten. Kinderen amuseren zich opperbest in het speelparadijs, waar een klimmuur, reuzenrad en boottocht te vinden zijn. Ook kun je afkoelen in de aquaparken of genieten van de dierenshows. Een leuk en onvergetelijk dagje uit voor iedereen!Zoo Planckendael reviews
Op basis van 25 reviews.
Klik op bovenstaande sterren om jouw Zoo Planckendael beoordeling achter te laten.
Zoo Planckendael Mechelen
Van de zwartsnavelooievaar tot de grijze roodstaartpapegaai en van de rode reuzenkangoeroe tot het visayawrattenzwijn: Dierentuin Planckendael heeft een gevarieerd gezelschap in haar park! Wil je deze dieren en meer zien, maar niet te veel geld uitgeven aan een ticket? Het scheelt al enkele euro's wanneer je de kaartjes online bestelt. Een ander voordeel is dat je daardoor niet bij de kassa van het park hoeft te wachten tot je aan de beurt bent. Je krijgt pas echt veel korting als je met een grote groep op bezoek gaat bij de zoo: vanaf 15 personen krijg je namelijk groepskorting! Ben je echt fan van het park, wordt dan abonnee. Behalve dat je het hele jaar onbeperkt toegang hebt, krijg je ook nog eens veel korting in bijvoorbeeld de winkels en restaurants.Mensen bezochten ook: Apenheul, Artis, Avifauna, Burgers' Zoo, DierenPark Amersfoort, Dierenrijk, Diergaarde Blijdorp, Ouwehands Dierenpark, WILDLANDS
Praktische informatie
Adres Zoo Planckendael
Leuvensesteenweg 5822812 Mechelen
België
Contact
0032-(0)15414921Openingstijden en reserveren
Is Zoo Planckendael open? Kijk op de website van Zoo Planckendael voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.Zoo Planckendael informatie
Net buiten Mechelen vind je het gemoedelijke park Planckendael. Deze dierentuin heeft niet het meest traditionele uiterlijk: geen hokken, glazen wanden of betonnen omheiningen. Bij Planckendeal proberen ze de verblijven van de dieren zo goed mogelijk in het landschap te passen! Er is zoveel ruimte, dat ieder werelddeel een eigen stukje grond heeft, waar de bijbehorende dier- en plantensoorten kunnen leven. Nadat je kaartje is gecontroleerd bij de ingang, loop je direct het Europese gedeelte binnen. Hier zit een opvallend groepje dieren: het zijn namelijk dieren die je in het wild bijna niet ziet, zoals bevers, wasberen en uilen. Heb jij je eigen boterhammetjes meegenomen en laat je er één vallen? Er zijn vele ooievaars die tussen de mensen lopen en voedselresten oppikken! Van Europa loop je naar Afrika. Je doorloopt het gebied in verschillende etappes, wat samen een avonturenparcours vormt. Zo sta je in de Afrikaanse lodge nog geen meter van de giraffes af! Je vindt er ook hyena's, zebra's, struisvogels en een heus Afrika-dorp. Van Afrika ga je naar het volgende werelddeel: Amerika! Het Zuid-Amerikaanse deel wordt vertegenwoordigd door kleurrijke papegaaien, felroze flamingo's, capibara's en meer. Uit Noord-Amerika zijn bizons, elanden en wasberen aanwezig. Loop je een stukje verder, dan kom je bij Oceanië uit waar je kangoeroes, wallaby's en de zachtaardige koala's bezoekt. Het grootste gebied is het Aziatische gedeelte. Hier staat het olifantenperk, een olifantenverblijf van meer dan 15.000 vierkante meter groot! Er is verder een Aziatisch regenwoud met een waterval en een compleet jungledorp, ondergebracht in een serre. Hier staat een tempelruïne die écht uit Azië is overgebracht en opnieuw is opgebouwd. Binnen leven de vogels en reptielen, in het buitengebied de grote dieren zoals de neushoorns, kamelen en przewalskipaarden. Honger als een paard? Eet dan een hamburger, drink een kop koffie of geniet van een lekker ijsje bij één van de restaurants.
5 vogels met vreemde namen
1. Rode wouw
Het kan goed zijn dat je de rode wouw al een keer gezien hebt, want deze vogel trekt regelmatig over Nederland. Je moet wel goed opletten, want hij komt alleen in het voor- en najaar over het land. De vogel uit de familie van arendachtigen is te vinden in Planckendael. Hij is zo'n 62 centimeter groot en heeft een spanwijdte van ongeveer 160 centimeter. Het lijkt op een buizerd, maar de rode wouw is, verrassend genoeg, roodachtig. Geinig feitje: keizerrijk Japan eerde tot 1945 de vogel met een militaire Orde van de Wouw.
2. Hamerkop
Nog een vogel met een gekke naam, is de hamerkop. Net als de doodnormale reiger is dit een roeipotige, een vogel met lange en dunne poten. Ze komen voornamelijk voor in Afrika, waar ze hun gigantische bolvormige nesten hoog in een boom bouwen. De typische naam komt door hun kop: de vorm van zijn kop doet namelijk denken aan een hamer!
3. Roodoorbuulbuul
De zangvogel is ongeveer 20 centimeter lang en heeft een heel kek kuifje: deze is zelf wel een aantal centimeter lang! De vogel met hanekam is donkerbruin, met een zwart kopje en kuif. Achter de ogen zit een rode vlek. Loop je door de dierentuin en denk je een bezoeker te horen fluiten? Dan is het waarschijnlijk de roodoorbuulbuul. De roep komt namelijk erg dichtbij het menselijk fluiten!
4. Kwak
De kwak is, zoals je wellicht denkt, geen eend. Nee, dit is een vogel uit de reigerfamilie! Het is één van de kleinere leden van de familie, maar heeft wel veel weg van de traditionele reiger. Dezelfde kleuren, een lange puntige snavel, lange poten en is vaak bij het water te vinden. In Nederland is het een zeldzame vogel, maar in de Verenigde Staten komt ie volop voor in het wild.
5. Roelroel
De roelroel, ook wel bekend als de gekuifde bospatrijs, komt uit de fazantenfamilie. Het mannetje heeft een opvallende waaiervormige kuif, maar is verder blauw en zwart gekleurd. Het vrouwtje is juist lichtgroen met bruin en daardoor een opvallende verschijning. Ze komen vooral voor op Borneo en Sumatra!