Trouw in een pretpark of dierentuin!

Afbeelding: Trouw in een pretpark of dierentuin!

Waar denk jij aan bij een unieke trouwlocatie? Veel mensen denken bij aan sprookjesachtige huwelijkslocatie aan een Frans landgoed nabij een wijngaard. Wat nou als je jouw huwelijk liever wat dichterbij huis wilt vieren? Waar kan je dan terecht voor een fantastische bruiloft? Wat zijn leuke plekken in en rondom Nederland? Trouw in een pretpark of dierentuin (zeker geschikt voor avonturiers)! Dit zorgt voor een romantische maar óók een gewaagde touch. Uitmetkorting.nl zoekt uit wat de mogelijkheden zijn in Nederland en België. Vier jij binnenkort de dag van je leven tussen de dieren en achtbanen?

Naast informatie over kortingen voor een dagje uit, biedt Uitmetkorting onder meer informatie aan over trouwlocaties. Het gaat om locaties waar wij dichtbij staan: attractie- en dierenparken. Vier de dag van uw leven in een unieke setting! Er staan in sommige gevallen links naar de contactgegevens bij om met het desbetreffende park in contact te komen.

Trouw in WILDLANDS (het oude dierenpark Emmen)

Trouwen in WILDLANDS? Het kan! Er zijn zelfs meerdere locaties beschikbaar in het park. Het dierenpark is erkend door de gemeente Emmen als officiële trouwlocatie. Lees op de website van WILDLANDS het huwelijksverhaal van Eddy en Marjon en lees mee hoe zij hun huwelijk voltrokken in WILDLANDS!

Gedeelte trouwdagOpties
CeremonieDe ceremonie kan plaatsvinden in één van de verscheidene werelden, bijvoorbeeld de Jungola of de Serenga. De Jungola is een jungle-gebied, waardoor het net lijkt alsof je, je in de Amazone bevindt. In de Serenga ga je op safari en deze wereld lijkt net op een Afrikaanse savanne. Trouw bijvoorbeeld op de Leeuwensteiger in de Serenga.
HorecaWIDLANDS denkt buiten de ceremonie ook graag mee over de invulling van de rest van de dag. Van de lunch, tot aan de receptie en het diner. Op de bruiloft van Eddy en Marjon verzorgde WILDLANDS een foodmarket in het Jungola-restaurant. Dit geeft een indicatie over de horeca-mogelijkheden.
Capaciteit gastenIn overleg met het park.
TrouwfotoMaak een bijzondere trouwfoto in een Afrikaanse setting, wie heeft er nu een huwelijksfoto met uitzicht op de olifanten? Bezoek het regenwoud voor een meer groene entourage.

Efteling

De Efteling staat al bekend om haar sprookjesachtige karakter. Wat nou, als je hier ook een hele magische dag kunt komen vieren? Hoe ziet een bruiloft er in de Efteling uit? Het Efteling Hotel is een officiële trouwlocatie, lees er meer over in onderstaande tabel.

Gedeelte trouwdagOpties
CeremonieDe plechtigheid kan plaatsvinden in de Kasteelzaal van het Efteling Hotel. De Efteling biedt de gelegenheid om te trouwen op de eerste donderdag en vrijdag van de maand.
HorecaIn overleg met het park.
Capaciteit gastenIn de Kasteelzaal van het Efteling Hotel, de ceremoniezaal, passen ongeveer 100 mensen. Wat betreft de receptie en het feest: de grootste locatie die de Efteling aanbiedt heeft een capaciteit van 1000 man.
TrouwfotoOverleg met het park over een magische plek.

Beekse Bergen

Natuur- en safaripark Beekse Bergen was altijd al een plek voor avontuurlijke aangelegenheden. Nu ook een plek voor een trouwceremonie- en feest. Wat zijn de mogelijkheden?

Gedeelte trouwdagOpties
CeremonieHet park biedt meerdere locaties voor de trouwceremonie. Zeg elkaar bijvoorbeeld het ‘ja-woord’ in het Afrikadorp, onder de stro-overkapping van ‘The Cabin’ of ‘The Lodge’. The Cabin en The Lodge zijn zowel geschikt voor zomerse- als winterse temperaturen.
HorecaDe safariboot vormt een passende locatie voor een toost op het kersverse huwelijkskoppel én het aansnijden van het huwelijksgebak. Dineer in het safari-restaurant met uitzicht op het chimpansee-eiland.
Capaciteit gastenIn overleg met het park, verschilt per locatie.
TrouwfotoVoor de trouwfoto poseer je in Beekse Bergen op bijzondere locaties met bijvoorbeeld leeuwen op de achtergrond.

Ouwehands Dierenpark

Vraag bij Ouwehands Dierenpark een offerte aan voor het aanbod aan huwelijksmogelijkheden. Het huwelijk kan zich in verscheidene werelden in het park voltrekken, onderstaande tabel vertelt:

Gedeelte trouwdagOpties
CeremonieVier de huwelijksplechtigheid in de Pandasia, de Chinese wereld. Van origine is dit ook wel het verblijf van de reuzenpanda’s.
Horeca Het Pandasia-restaurant heeft een traditioneel Chinese uitstraling. Het kan zowel fungeren als ruimte voor de ceremonie als de plek voor een Chinees diner en het feest. Op de site van Ouwehands dierenpark vindt u foto’s voor een sfeerimpressie.
Capaciteit gastenIn overleg met het park.
TrouwfotoKies uit een Chinese of Afrikaanse omgeving of een setting die aan de Noordpool doet denken.

Trouwen in Diergaarde Blijdorp

Stap in het huwelijksbootje in Diergaarde Blijdorp. Het park biedt speciale huwelijksarrangementen aan. Kies zelfs uit het basisarrangement, het dagprogramma en een extra mogelijkheid voor het feestprogramma.

Gedeelte trouwdagOpties
CeremonieDe ceremonie kan plaatsvinden in de Haaienzaal, dit is een ruimte van acht meter lang en hier heb je uitzicht op het Atlantisch Zeebassin (met rifhaarien en schildpadden). Een andere optie voor het huwelijk is de monumentale Sterrenzaal, deze zaal ligt nabij de Chinese Tuin.
HorecaHet park kan onder andere een bruidstaart, koffie, een theebuffet, prosecco en een receptie regelen. Op de website van Diergaarde Blijdorp staan de details over de arrangementen. Geef jouw dag vorm en kies voor het arrangement dat bij jouw huwelijksdag past. Dit geldt ook voor de feestavond: koop bijvoorbeeld de bar uit, serveer bittergarnituur uit of huur een DJ. Het Caraïbisch Café leent zich goed voor het feest.
Capaciteit gastenHet basisarrangement bevat 80 gasten. Het is mogelijk om meer gasten te ontvangen, alleen hier zijn extra kosten aan verbonden.
TrouwfotoMaak een foto in het oceanium of voor het verblijf van jouw favoriete dier, van leeuw tot olifant!

Toverland

Toverland heeft een eigen evenementenbureau die graag helpt jouw huwelijksdag op te zetten. Dit zit hem zowel in kleine- als grote dingen, van de taart, de receptie, het diner tot aan de uitnodiging én de ceremoniemeester.

Gedeelte trouwdagOpties
CeremonieDe Oosterse wereld Mystique is herkend door de Gemeente Horst aan de Maas als officiële plek om een bruiloft te vieren.
HorecaIn overleg met het park.
Capaciteit gastenIn overleg met het park.
TrouwfotoZoek een magische decor uit in het park voor de trouwfoto.

Op toptrouwenlees je meer over een bruiloft in het attractiepark Toverland en hoe dit te organiseren.

ARTIS

Trouw in het Amsterdamse ARTIS, in het gezelschap van de genodigden maar ook vele dieren. ARTIS biedt tevens de mogelijkheid om andere evenementen te organiseren. Van zakelijke evenementen tot een verjaardagsfeestje, een borrelarrangement maar ook een bruiloft. Via de site van ARTIS vraag je meer informatie op over de opties wat betreft locaties.

Gedeelte trouwdagOpties
CeremonieVoor de ceremonie biedt ARTIS meerdere zalen aan: de Blauwe Sterrenzaal, de bibliotheek, het Noord Paviljoen en de Robbenzaal.
HorecaARTIS biedt horeca arrangementen aan: van koffie-, lunch, tot borrelarrangementen. Overleg met het park over de opties.
Capaciteit gastenIn overleg met het park.
TrouwfotoSchiet een foto met flamingo’s, olifanten of giraffen op de achtergrond. Het decor van de (tropische) dierenverblijven kan het idee geven dat je in het buitenland bent.
Gedeelte trouwdagOpties
CeremonieHet Paleis van Koning Darius kan worden omgetoverd tot een sfeervolle trouwgelegenheid. Tussen de bossen en de tijgers zeg jij ‘ja’ tegen je partner.
HorecaOverleg met het Dierenpark hoe de bruidstaart, de receptie en het feest er uit gaan zien.
Capaciteit gastenIn overleg het met park.
TrouwfotoDe fotograaf leidt jullie door het park op zoek naar de beste locatie voor de foto.

Vijf tips voor meer ludieke trouwlocaties
Is een huwelijk in een dierentuin- of attractiepark niet helemaal voor jou weggelegd maar zou je toch graag op een bijzondere locatie trouwen? The Sky is the Limit want het is zelfs mogelijk om te trouwen op Schiphol. Uitmetkorting.nl zet wat unieke locaties voor het huwelijk op een rij, vijf tips voor een buitengewone trouwlocatie:

1. Trouwen in een miniatuurwereld: Madurodam
MadurodamEvents maakt het maar al te graag mogelijk om te trouwen in héél Nederland, namelijk in miniatuurformaat. Het aanbod is in tegenstelling tot het karakter van het park, groots. Kies uit één van de 6 zalen, van de Madurozaal tot aan de Taste of Holland. Er is een chef-kok die het bruidspaar en alle gasten voorzien van een buffet naar (dieet)wens, of dit nu wat speelser mag of erg culinair. De chef-koks koken graag naar het thema van de bruiloft. Zowel bruiloften met een Bohemian thema als klassieke feesten kunnen worden gevierd in Madurodam.

2. Trouwen op Schiphol
Is The Sky the Limit voor jou en je partner? Trouw op Schiphol! De luchthaven is het vertrek van jullie huwelijk, er zijn vier arrangement opgezet om te trouwen op Schiphol. Say Yes and Go, Fly Away To Yesterday, Ready for Take-off en een Ticket To Paradise. Schiphol Weddings staat in dezen voor jullie klaar, overleg met de weddingplanner hoe jullie de bruiloft graag zouden willen. Dit kan zelfs gaan over de huwelijksreis, maar ook over de bloem decoratie, het drukwerk, het regelen van vervoer ren nog veel meer.

3. Euromast
Geef het ‘ja-woord’ op wel 100 meter hoogte: in de Euromast. Een spectaculaire locatie, met uitzicht op de stad Rotterdam en honderden lichtjes. De Euromast is een officiële trouwlocatie, waar zowel de ceremonie, het diner, het feest én jullie huwelijksnacht kan hier plaatsvinden. De Euromast heeft twee super romantische bruidssuites: krijg een verwen-ontbijt op bed, proost met champagne én ontwaak met je hoofd in de wolken.

4. Gemeentegrot in Valkenburg
Naast een locatie in de lucht, is een ondergrondse bruiloft ook een optie. De sfeervolle en karakteristieke Gemeentegrot in Valkenburg is een locatie waar je kunt trouwen. De trouwzaal die beschikbaar is, is de daelhemergroeve . Een ondergronds restaurant en feestzaal, je wordt omringt door portretten van toonaangevende Limburgers. Doe een sprong in het diepe en vier het feest van je leven onder de grond, het is tevens de enige trouwzaal in Nederland die zich onder de grond bevindt.

5. Trouwen on Ice: de Jaap Edenbaan
In het hart van Amsterdam ligt de Jaap Edenbaan, een rustieke omgeving tussen het groen. Je trouwt niet helemaal óp de ijsbaan. In de zomer loopt het bruidspaar namelijk het ruime terras op, de rode loper is hier vast voor jullie is uitgelegd. Het grasveld en terras van het restaurant JAAP, word sfeervol verlicht met schattige lampjes. Kijk op de website van Jaap Eden voor meer informatie.