De 5 mooiste fietsroutes voor een dagje uit in Nederland

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat we zoveel fietsen. Vaak gaat het hierbij om noodzakelijke fietstochtjes, maar ook recreatief is het heerlijk om op de fiets te springen. Er zijn namelijk oneindig veel prachtige fietsroutes in Nederland. Een dagje uit op de fiets is dan ook een fantastisch idee! Wil jij weten wat nou de echt mooie fietsroutes in Nederland zijn voor een dagje uit op de fiets? Check dan zeker de rest van dit blog. De fietsspecialisten van Uitmetkorting.nl hebben namelijk speciaal voor jou een overzicht gemaakt van 5 prachtige routes voor een dagje uit op de fiets. Of je nou een ervaren fietser bent of een beginneling op de tweewieler, wij hebben gegarandeerd een ideale route voor jouw dagje uit op de fiets!

1. Hunebedden route

Een eerste prachtige route om te fietsen in Nederland is een route langs de enorme hunebedden en door Nationaal Park Dwingelderveld. Dit dagje uit op de fiets voert je mee langs de enorme grafkamers die rond 3000 voor Christus zijn aangelegd in ons land. Wil jij meer weten over deze bijzondere grafkamers? Maak dan zeker een tussenstop bij Het Hunebedcentrum. Hier ontdek je meer over de wonderbaarlijke bouwwerken. Naast hunebedden kom je tijdens dit dagje uit op de fiets ook langs andere sporen uit de oertijd zoals prehistorische akkers en diverse grafheuvels. Tussen deze bezienswaardigheden door geniet je van de prachtige natuur en het mooie Drentse landschap. Dit dagje uit op de fiets is een oase van rust en de route is bovendien zeer divers. Je dagje uit op de fiets start je in het gezellige dorp Ruinen en is ongeveer 49 kilometer lang. De route staat duidelijk aangegeven langs de fietspaden, maar het meenemen van een kaart of GPS tijdens jouw dagje uit op de fiets kan nooit kwaad.

2. Hoge Veluwe

Natuurliefhebbers opgelet! Wil jij tijdens een dagje uit op de fiets wild spotten, vogels bekijken en genieten van heel wat diverse landschappen in het grootste natuurgebied van Nederland? Dan ben je helemaal op de juiste plek in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit enorme natuurgebied heeft voor ieder wat wils tijdens een dagje uit op de fiets. Op zoek naar cultuur? Volg de route langs diverse beelden en standbeelden. Op zoek naar wild? Ga op avontuur over de onverharde wegen. Prachtige planten bekijken? Ga tijdens je dagje uit op de fiets op zoek naar bloeiende heide. Een dagje uit op de fiets bij de Veluwe is een onvergetelijke ervaring. Je zult versteld staan van de grote diversiteit aan landschappen. Waar je eerst nog door dichte bossen rijdt, kom je binnen no time in eindeloze zandvlaktes terecht tijdens dit dagje uit op de fiets. Door het hoogteverschil heb je op sommige plekken een fenomenaal uitzicht over de heide. Kies tijdens dit dagje uit op de fiets voor de rustige routes om de kans op het spotten van wild te vergroten.

3. Bollen en duinen

In Zuid-Holland heb je een prachtige en diverse streek die zeker de moeite waard is om te ontdekken tijdens een dagje uit op de fiets. De bollenstreek is het mooist in het voorjaar als de bollenvelden vol narcissen en tulpen in bloei staan, maar in de zomer is het ook een mooi gezicht om de lelies te zien bloeien. Naast de tientallen bollenschuren kom je tijdens dit dagje uit op de fiets ook langs prachtige kasteeltjes en historische buitenplaatsen. Deze streek was vroeger al een rijk gebied waar handelaren graag kwamen tijdens de zomermaanden. De fietsroute neemt je mee door bekende dorpen zoals Lisse, Voorhout en Hillegom. Uiteraard kom je tijdens een dagje uit op de fiets in deze streek ook langs de beroemde Keukenhof en het bijbehorende kasteel. De fietsroute voert je bovendien mee langs de kustlijn van Noordwijk. Het strand is een perfecte locatie voor een tussenstop tijdens je dagje uit op de fiets. Geniet bij één van de strandtenten van een lekker drankje en waai even uit in de frisse zeewind. Deze route vol diversiteit is net geen 60 kilometer lang, maar natuurlijk is het ook mogelijk om de route korter te maken tijdens jouw dagje uit op de fiets.

4. De Peel

Limburg is een prachtige, maar bovendien ook een uitdagende provincie voor fietsers. De provincie kent namelijk nogal wat heuvels en hoogteverschil. Geen zorgen, we hebben een route gekozen die niet al te uitdagend is! Je begint je dagje uit op de fiets in het dorp America. Vanaf daar rij je het natuurgebied De Peel binnen waar je geniet van een prachtig landschap en rustige bossen. In het natuurgebied heb je een typisch hoogveenlandschap vol met water. Tijdens dit dagje uit op de fiets heb je een grote kans om heel veel mooie vogels te spotten. Bovendien maak je kennis met de geschiedenis van dit gebied. Rond de 13e eeuw werd hier namelijk volop turf gestoken om als brandstof te gebruiken. De littekens van de turfwinning zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar, maar geven het natuurgebied ook de grote diversiteit aan landschappen. De combinatie van moeras, water, heide en bossen zorgen ervoor dat er heel veel soorten planten en dieren te bewonderen zijn tijdens dit dagje uit op de fiets. En door het turfsteken is de hoogte uit dit gebied redelijk verdwenen, waardoor dit dagje uit op de fiets niet al te uitdagend is.

5. Texel

Wie tijdens een dagje uit op de fiets echt op zoek is naar rust en stilte moet op Texel zijn. Op Texel heb je diverse toffe fietsroutes die elk hun eigen charme hebben. Ga jij voor een dagje uit op de fiets langs de gezellige dorpen van het eiland of trek jij liever de natuur in? Het kan allemaal op het eiland. Het grote voordeel van Texel ten opzichte van de andere waddeneilanden is dat dit eiland als enige wel fietsknooppunten heeft. Daarnaast heeft Texel ruim 150 kilometer aan fietspaden waardoor je je niet hoeft te vervelen tijdens een dagje uit op de fiets. Het bekendste natuurgebied om te bezoeken op Texel is de Slufter. Dit gebied staat in verbinding met de zee waardoor het gebied regelmatig onder water komt te staan. Dit heeft grote voordelen voor de biodiversiteit in het gebied. Texel heeft zoveel te bieden voor een dagje uit op de fiets dat het aan te raden is om meerdere dagen op de fiets te springen. Maak van je dagje weg op de fiets dus een weekendje weg door te overnachten bij Landal Beach Park Texel.

Stap op je tweewieler!

De magie van Nederland is ongekend. Het is dus zeker tijd om de betoverende landschappen van ons land te verkennen tijdens een dagje uit op de fiets. Met de 5 fietsroutes uit dit blog beleef je gegarandeerd een fantastische dag vol cultuur, natuur en historie. Hou je benen in beweging en laat je verrassen door de fietsroutes tijdens een dagje uit op de fiets. Zo komen jij en je tweewieler nog eens ergens!