De leukste dierentuinen en aquaria voor een dagje uit

Stap samen met Uitmetkorting.nl in de wonderlijke wereld van Nederlandse dierentuinen en aquaria voor een knotsgek dagje uit naar de dierentuin! Of je nu een echte dierenfan bent of gewoon op zoek naar wat plezier, er is voor ieder wat beestachtig leuks te vinden. In dit blog nemen we je mee op een reis langs de allerleukste dierenparken die ons land te bieden heeft. Dus, vul je rugzak en maak je klaar voor een avontuur vol gevederde vrienden en glibberige gasten! Lees snel verder voor de eerste topbestemming voor een dagje uit naar de dierentuin!

Artis Amsterdam

Een eerste toffe bestemming voor een dagje uit naar de dierentuin is Artis Amsterdam. Artis is een perfecte plek om te genieten van een leuk dagje uit naar de dierentuin met jouw gezin. Deze dierentuin in hartje Amsterdam bestaat inmiddels al weer heel wat jaar, maar is zeker niet ouderwets! Tijdens een dagje uit naar deze dierentuin bewonder je grommende leeuwen, hyperactieve apen en de vreemdste vogels. Over al deze bijzondere wezens leer je ook nog eens ontzettend veel tijdens het dagje uit naar de dierentuin. Bekijk bijvoorbeeld een boeiende film over het ontstaan van onze planeet in het hypermoderne planetarium of neem een kijkje bij één van de interactieve voederpresentaties. Uiteraard mag je ook altijd vragen stellen aan het aanwezige personeel, dat vinden de medewerkers alleen maar leuk. Voor kleine kinderen is er ook genoeg te doen tijdens het dagje uit naar de dierentuin. Artis heeft bijvoorbeeld een gezellige kinderboerderij met dieren die maar al te graag geaaid willen worden. Dus of jij nou met kleine kinderen, met pubers of senioren op stap gaat, met een dagje uit naar deze dierentuin ben je verzekerd van plezier!

Burgers’ Zoo Arnhem

Burgers’ Zoo is een tweede beestachtig leuke bestemming voor een dagje uit naar de dierentuin. Zowel gezinnen als beestenvrieden zullen zich prima vermaken tijdens dit dagje uit naar de dierentuin. Burgers’ Zoo neemt je via een bijzondere wandeltocht mee langs de mafste dieren van over de hele wereld. Waan jezelf in een compleet andere wereld als je een poging doet om door de dichtbegroeide overdekte jungle te lopen. Of voel je een vis in het water tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Ocean-gedeelte. Dit dagje uit naar de dierentuin laat je niet alleen dieren in hokken zien, maar tijdens dit uitje word je meegezogen naar nieuwe werelden en complete ecosystemen. Burgers’ Zoo heeft deze ecosystemen tot in de puntjes nagebouwd, inclusief de bijbehorende planten en diersoorten en zelfs het klimaat wordt nagebootst! Tijdens dit dagje uit naar de dierentuin maak je daardoor een reis over de hele wereld in slechts één dag tijd. Let tijdens dit dagje uit naar de dierentuin ook goed op, want voordat je het weet steekt er een dier het pad over of vliegt er een vreemde vogel over je hoofd. Een aantal dieren in Burgers’ Zoo loopt namelijk vrij los, maar geen zorgen; deze dieren bijten gelukkig niet!

Dolfinarium Harderwijk

Een andere spetterende locatie voor een dagje uit naar de dierentuin is het Dolfinarium in Harderwijk. Het Dolfinarium is een aquapark dat gespecialiseerd is in zeedieren en daarmee is dit park uniek in Nederland! Tijdens een dagje uit naar deze dierentuin geniet je van diverse spectaculaire shows met dolfijnen, zeehonden en walrussen. Deze shows zijn leuk en leerzaam voor zowel jong als oud. Bewonder de sprongen van de dolfijnen en zie deze prachtige dieren van dichtbij tijdens een dagje uit naar deze dierentuin. Pas wel op, de dieren weten maar al te goed hoe ze jou nat moeten maken! Naast de verschillende shows biedt het Dolfinarium ook de mogelijkheid om meer te leren over de zeedieren tijdens het dagje uit naar de dierentuin. In de verschillende aquaria vind je bijvoorbeeld roggen, haaien en krabben. De roggen mogen zelfs geaaid worden! Na dit dagje uit naar de dierentuin ga je met onwijs veel mooie herinneringen en heel veel nieuwe kennis en feitjes richting huis!
Een dagje uit naar deze dierentuin is dus een unieke ervaring die je absoluut niet wilt missen.

Safaripark Beekse Bergen

Als je op zoek bent naar een spannend dagje uit naar de dierentuin, dan is Safaripark Beekse Bergen de ideale bestemming. Tijdens een bezoek aan deze dierentuin ervaar je hoe het is om een echte ranger te zijn! De Beekse Bergen geeft je namelijk de unieke kans om met een eigen auto of een speciale safari-bus door het park te rijden. Doordat je met een eigen auto of de speciale bus door de verblijven rijdt, heb je vrij zicht op alle dieren die los rondlopen. Er bestaat dus een kans dat de giraffen of cheetas even een kijkje komen nemen bij jouw auto. Naast de safari met de bus of auto is er ook nog de mogelijkheid om een stuk te varen langs verschillende verblijven. Vanaf het water beleef je de natuur weer op een andere manier. Echte avonturiers hebben ook de mogelijkheid om wandelend op safari te gaan langs diverse diersoorten tijdens het dagje uit naar de dierentuin. De rangers van Safaripark Beekse Bergen vertellen je dolgraag meer over de prachtige dieren, dus wees vooral niet bang om vragen te stellen! Sluit het dagje uit naar deze dierentuin af met de spectaculaire roofvogelshow. In deze show zie je de vogels letterlijk vliegen, ook van heel dichtbij!

Sea Life Scheveningen

Ben jij op zoek naar een onderwateravontuur tijdens je dagje uit naar de dierentuin? Dan is Sea Life Scheveningen de perfecte bestemming voor jou. Dit prachtige aquarium is een must-visit voor natuurliefhebbers van alle leeftijden. Tijdens een dagje uit naar de dierentuin bij Sea Life beleef je een onvergetelijke reis onder de zeespiegel. Ervaar hoe het is om een duiker te zijn en bewonder talloze tropische vissen, diverse haaien en prachtige zeepaardjes terwijl je door de verschillende themadelen van het aquarium wandelt. Dit aquarium is uniek in Nederland door de grote diversiteit aan zeedieren. Tijdens een dagje uit naar deze dierentuin heb je niet alleen de tijd van je leven, maar je leert ook nog eens van alles en nog wat! Heb jij altijd al willen weten waarom het zo slecht gaat met onze oceanen? Dan ben je bij Sea Life helemaal aan het juiste adres! Met verschillende tentoonstellingen en presentaties is dit dagje uit naar de dierentuin leuk en leerzaam voor iedereen.

Plan jouw dagje uit naar de dierentuin!

In dit blog hebben we de tofste dierentuinen en aquaria in Nederland voor een dagje uit naar de dierentuin op een rijtje gezet. De dierentuinen en aquaria in dit blog bieden meer dan genoeg plezier voor een hele dag vermaak voor zowel jong als oud. Ga dus zeker eens zelf op avontuur en ontdek de leukste dierentuinen en aquaria tijdens een dagje uit naar de dierentuin. Sleur je vrienden of familie mee en duik de dierenwereld in. Dit dagje weg naar de dierentuin zal je niet snel vergeten!