De beste dagtrips vanuit Amsterdam

Amsterdam is een fantastische stad met meer dan genoeg bezienswaardigheden, maar soms wil je de drukte van de stad achter je laten en nieuwe plekken ontdekken tijdens een dagje uit. Gelukkig zijn er meer dan genoeg dagtrips vanuit Amsterdam te plannen. Om jou wat inspiratie te geven voor een dagje weg uit Amsterdam zetten wij in dit blog 5 te gekke dagtochten vanuit Amsterdam in de spotlight. Ben jij benieuwd naar de eerste te gekke locatie voor een dagje uit? Wacht dan niet langer, maar ga meteen door met lezen!

De Zaanse Schans

Het eerste toffe dagje uit vanuit Amsterdam is de Zaanse Schans. Dit openluchtmuseum neemt je mee terug in de tijd. Je vindt in dit gebied nabij Zaandam traditionele houten huizen, prachtige werkplaatsen en natuurlijk ook de wereldberoemde windmolens. Tijdens dit dagje uit is het toegestaan om overal rond te kijken. Neem eens een kijkje in de molens of bewonder de ambachtslieden die hard aan het werk zijn. Door de levendigheid in het openluchtmuseum is het echt alsof je terug gaat naar 1850. De Zaanse Schans is wandelend te ontdekken, maar probeer ook eens een informatieve en leuke boottocht of huur een fiets voor jouw dagje uit. Vanuit Amsterdam is dit dagje uit makkelijk te bereiken met de trein vanaf station Amsterdam Centraal. Daarnaast rijden er ook diverse bussen richting de toeristische attractie. Deze bussen vertrekken aan de achterzijde van het treinstation. Tickets voor zowel de trein als de bus zijn op het station verkrijgbaar, maar inchecken met een OV-chipkaart of bankpas is ook mogelijk voor je dagje uit.

Volendam

Een dagje uit vanuit Amsterdam naar Volendam is een ware belevenis voor liefhebbers van de traditionele Nederlandse cultuur. Het beroemde vissersdorp zorgt ervoor dat je even helemaal terug gaat in de tijd. De smalle straatjes, de iconische haven en de houten huizen zorgen voor een bijzondere aanblik. Tijdens dit dagje uit proef je heerlijke lokale lekkernijen zoals gerookte paling en verse haring. Vanuit de haven heb je een prachtig uitzicht over het Markermeer en de vissersboten. Een uniek aandenken aan dit dagje uit vanuit Amsterdam is een foto in traditionele klederdracht. Er zijn diverse fotografen in Volendam die de mogelijkheid bieden om deze foto’s te maken. Daarbij kies je zelf een toffe outfit en accessoires uit. Volendam is goed bereikbaar met de bus vanaf Amsterdam Centraal. De bussen vertrekken aan de achterzijde van het station. De reistijd naar Volendam is ongeveer 30 minuten. Een dagje uit naar Volendam is ook goed te combineren met een boottocht naar het nabijgelegen Marken. Ook dit dorp zit vol historie en is zeker de moeite waard tijdens je dagje uit.

De Keukenhof

Een zeer beroemde bestemming voor een dagtocht vanuit Amsterdam is de Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is een wereldberoemd landgoed in de Bollenstreek met prachtige tuinen en talloze bloeiende bloembollen. Tijdens dit dagje uit kijk je je ogen uit. Overal waar je kijkt, zie je de prachtige kleuren van de bloemen. De typische geuren van de lente komen je hier tegemoet. Elk jaar weer weten de landschapsarchitecten van de Keukenhof het terrein om te toveren tot fotogenieke locaties vol met unieke en zeldzame planten. De kwekers uit de omgeving zijn maar wat trots om hun unieke en nieuwe bloemsoorten terug te zien in de tuinen van de Keukenhof. Doordat het park afhankelijk is van de bloeitijd van de bollen is het niet mogelijk om het hele jaar door dit dagje uit te plannen. Neem daarom voor vertrek een kijkje op de website van de Keukenhof om meer informatie te vinden over het seizoen. Vaak loopt het seizoen van maart tot mei. Dit dagje uit vanuit Amsterdam is direct bereikbaar met speciale bussen.

Het Muiderslot

Het volgende dagje uit vanuit Amsterdam neemt je mee naar een betoverend kasteel. Het Muiderslot is een imposant bouwwerk uit de 13e eeuw. Het kasteel werd voornamelijk gebruikt als verdedigingswerk, maar het was ook een woonplek voor rijke kooplieden en het slot heeft ook nog gefunctioneerd als cultureel toevluchtsoord. De wereldberoemde Muiderkring met dichters als P.C. Hooft, Huygens en Tesselschade, heeft bijvoorbeeld vele ontmoetingen gehad in het slot. Vandaag de dag is het mogelijk om tijdens een dagje uit vrij rond te lopen door het kasteel. Je dwaalt door de prachtige kamers, de middeleeuwse torens en de fraaie tuinen. De vrijwilligers vertellen je graag meer over de rijke historie van het Muiderslot. Kinderen kunnen zich tijdens het dagje uit in het slot omkleden als een echte prins of prinses. Daarnaast zijn er in het theater regelmatig spannende en leerzame voorstellingen over het leven rond het slot. Dit dagje uit is bovendien zeer goed bereikbaar vanuit Amsterdam. Voor een dagje uit naar het slot pak je de trein naar Weesp. Daar stap je over op een bus die stopt voor de ingang van het kasteel.

Utrecht

Alweer de laatste toffe bestemming voor een dagje uit vanuit Amsterdam is een bezoek aan de gezellige stad Utrecht. Utrecht is een gezellige en historische stad. Tijdens dit dagje uit beleef je moderne levendigheid in een eeuwenoud decor. Dwaal rond langs de grachten, shop in de gezellige winkelstraten of bezoek een museum. Wat niet mag ontbreken tijdens dit dagje uit is het beklimmen van de iconische Domtoren. Deze toren is het symbool voor de stad. Het is een flinke klus om de trappen te beklimmen, maar het prachtige panoramische uitzicht over de stad en de omgeving is het helemaal waard. Met een hoogte van maar liefst 112 meter zal het beklimmen van de Domtoren het absolute hoogtepunt van je dagje uit zijn. Zodra je weer veilig op de grond staat, sluit je het dagje uit af met een lekker hapje of drankje op één van de gezellige terrassen in Utrecht. Utrecht is gemakkelijk bereikbaar vanuit Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal heb je een directe treinverbinding die je in minder dan 30 minuten meeneemt naar de Domstad.

Ontdek de dagtrips zelf!

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden over de diverse dagtrips in Nederland? Laat je dan betoveren door de veelzijdigheid van Nederland met de toffe dagtrips vanuit Amsterdam. Van historische kastelen tot prachtige dorpjes, elke bestemming biedt jou een unieke ervaring tijdens een dagje uit vanuit Amsterdam. Dus zoek snel meer informatie, regel je vervoer en tickets en beleef het zelf. Wij van Uitmetkorting.nl weten zeker dat jij een te gek dagje uit gaat beleven tijdens één van deze dagtrips!