Met korting naar Domtoren

Wat is Domtoren?

De Domtoren ligt in het hart van Utrecht en is een belangrijk monument in de stad. Utrecht wordt vaak ook wel 'Domstad' genoemd, vernoemd naar de trots van de stad.

Domtoren reviews

Op basis van 6 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Domtoren beoordeling achter te laten.

Domtoren Utrecht

De Domtoren is waarschijnlijk het meest bekende gebouw in Utrecht en dat is niet voor niets. Deze oude toren uit de dertiende eeuw is een lust voor het oog en biedt daarnaast een schitterend uitzicht over de stad. Dat kun jij ook bewonderen want onder begeleiding van een ervaren gids klim jij naar boven. Het zal je waarschijnlijk nog tegenvallen hoe hoog de toren eigenlijk is wanneer je de traptreden bedwingt. Maar eenmaal boven is het uitzicht het zeker waard en op een onbewolkte dag zie je de hele stad! Daarnaast zijn er rondom de Dom tal van culturele dingen te doen, zoals een bezoek brengen aan de Schatkamer op het Domplein. Hier leer je van alles over de geschiedenis van het bijzondere bouwwerk en ga je ver terug in de tijd. Al in de Romeinse tijd was deze locatie namelijk een belangrijk onderdeel van de stad. Nu, eeuwen later, zie je nog overal de Domtoren wanneer je door Utrecht loopt. Hier vind je bijvoorbeeld nog andere musea en leuke bezienswaardigheden. Maak er dus een culturele dag van en bezoek de binnenstad van Utrecht voor tal van leuke bezichtigen en natuurlijk een bezoek aan de Domtoren.

Mensen bezochten ook: Amsterdam Arena, Boom Chicago, Burgers' Zoo, De Bazaar Beverwijk, Duinrell, Efteling, Het Concertgebouw, Preston Palace, ss Rotterdam

Praktische informatie


Adres Domtoren

Domplein 21
3512JE Utrecht
Nederland

Contact

030-2360010

Openingstijden en reserveren

Is Domtoren open? Kijk op de website van Domtoren voor de actuele openingstijden en om jouw ticket te reserveren.