Onontdekte plekken voor een dagje uit in Nederland

Je bent op zoek naar een toffe locatie voor een dagje uit in Nederland, maar je hebt even geen zin in de bekende plekken zoals Amsterdam. Jij zoekt juist een uniek dagje uit in ons land. Die onbekende plekken in Nederland vinden is nog best wel lastig, want vaak ontdek je deze plekken toevallig. Om jou een handje te helpen met het vinden van unieke locaties voor een dagje uit in Nederland hebben wij dit blog geschreven! In dit blog ontdek jij meerdere te gekke en unieke bestemmingen voor een tof dagje weg. Benieuwd naar de eerste te gekke verborgen parel? Vervolg je ontdekkingstocht dan bij het eerste kopje van dit blog!

Kasteeltuinen Arcen

De eerste unieke bestemming voor een dagje uit in Nederland is Kasteeltuinen Arcen. Tijdens dit uitje bewonder je het meest veelzijdige bloemen- en plantenpark van Europa. Gelegen rond een historische buitenplaats liggen 15 diverse tuinen die jij mag ontdekken tijdens je unieke dagje uit in Nederland. Elke tuin heeft weer een andere stijl, maar je bewondert in Kasteeltuinen Arcen gegarandeerd weelderige bloembedden, borders vol kleur en sierlijke vijvers. Naast prachtige Nederlandse planten vind je tijdens dit dagje uit in Nederland ook exotische planten zoals palmen en lotussen. Voor de kinderen is er tijdens dit dagje uit in Nederland ook genoeg te beleven. Zo is het toegestaan om lekker te ravotten op het speelstrand en de minigolfbaan is altijd leuk om uit te proberen. In de kasteeltuinen vinden ook zeer regelmatig toffe evenementen en bijzondere tentoonstellingen plaats. Zo heb je tijdens dit dagje uit in Nederland bijvoorbeeld de kans om het grootste Koi-evenement ter wereld te bezoeken.

Het witte stadje Thorn

Verscholen in het prachtige Limburg vind je een magisch en rustig dorpje. Op straat is het er rustig en het is net alsof je in een sprookjesboek wandelt. Tijdens dit dagje uit in Nederland bewonder je een prachtige abdijkerk en een mooi kasteel, maar het meest bijzondere aan Thorn zijn de witte huizen. De historische kern met witte huisjes die je tijdens dit dagje uit in Nederland bewondert is een beschermd stadsgezicht. In 1794 werd het prachtige Thorn bezet door de Fransen. Deze Fransen hadden een vreemde belastingregel. Hoe meer ramen een huis had, hoe meer belasting de bewoners moesten betalen. Om belasting te ontduiken werden de ramen van de huizen dichtgemetseld door de inwoners van Thorn. Om het kleurverschil tussen de oude en nieuwe bakstenen te verbergen werden de huizen allemaal wit geschilderd. Zo ontstond dit prachtige witte stadje waar je tijdens een uniek dagje uit in Nederland van kan genieten. Waarom dit toffe dagje uit in Nederland zo onbekend is bij het grote publiek, is voor ons een raadsel.

Het Oude Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn is een bekend paleis en bovendien een beroemd dagje uit in Nederland. Wat veel mensen echter niet weten is dat er verborgen in de prachtige tuinen en volle bossen rond het paleis een historisch jachtslot ligt. Dit slot, Het Oude Loo, is minstens net zo mooi als het paleis zelf. Het Oude Loo wordt nog regelmatig gebruikt door Willem Alexander en zijn gezin. Het is daarom niet altijd mogelijk om het historische slot te bezoeken. Met een dagje uit in Nederland naar Paleis Het Loo krijg je wel toegang tot de tuinen waarin het slot ligt. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het koninklijke jachtslot. De route naar Het Oude Loo staat met diverse bordjes aangegeven. Voor de kinderen is er tijdens dit dagje uit in Nederland een groot doolhof naast het oude slot om te ontdekken. Ook vanuit dit doolhof krijg je een prachtig uitzicht op jachtslot Het Oude Loo. Wil je ook de binnenkant van het slot bezoeken tijdens je dagje uit in Nederland? Check dan vooraf de website van Het Oude Loo om er zeker van te zijn dat het slot te bezoeken is.

Eise Eisinga Planetarium

Wie in het Friese Franeker rondloopt en de leuke grachtenpandjes ziet, kan zich het misschien moeilijk voorstellen, maar achter de deuren van één van deze pandjes ligt het oudste planetarium ter wereld. Tijdens dit waanzinnige dagje uit in Nederland treed je binnen in de fascinerende wereld van Eise Eisinga en zijn planetarium. Tussen 1774 en 1781 was Eisinga bezig met het bouwen van het planetarium. Alle techniek voor het werkende planetarium ligt op de zolder van zijn woonhuis en het planetarium zelf bevindt zich in het plafond van zijn woonkamer. Tijdens dit dagje uit in Nederland mag je plaatsnemen in de woonkamer van het Eise Eisinga Planetarium om zelf de bewegende planeten en manen aan het plafond te bewonderen. Wie een kijkje neemt op zolder tijdens het dagje uit in Nederland ontdekt alle tikkende tandwieltjes, de bewegende onderdelen en de gewichten die het hele planetarium in beweging houden. Het is ongelooflijk dat Eisinga zo lang geleden dit planetarium wist te bouwen en dat de stand van de planeten nog steeds klopt. Tijdens dit dagje uit in Nederland bewonder je misschien wel één van de bijzondere bouwwerken ooit gemaakt.

Neder-Germaanse Limes

Hoe gaaf is het om tijdens een dagje uit in Nederland een stukje vergeten historie te bezoeken? Tijdens het volgende uitje is het mogelijk! Wat veel mensen namelijk niet weten is dat de grens van het Romeinse Rijk in Nederland lag. Tijdens dit dagje uit in Nederland ga je op avontuur langs deze grens die vanaf Katwijk aan Zee naar het Duitse Bonn liep. De Romeinen hebben heel slim het water van de Rijn als grens voor hun rijk gebruikt. Naast deze Rijn werden diverse forten gebouwd om de overgang tussen het Romeinse Rijk en het Germaanse Rijk te bewaken. Nog altijd worden er sporen gevonden van deze forten. Deze opgravingen zijn te zien tijdens een dagje uit in Nederland in diverse musea zoals het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Het is tijdens je dagje uit in Nederland ook gaaf om zelf op zoek te gaan naar de restanten van de Neder-Germaanse Limes. Wandel bijvoorbeeld over het Romeinse Limespad of volg een fietsroute langs diverse overblijfselen van de Limes tijdens je dagje uit in Nederland.

Plan jouw unieke dagje uit in Nederland

Zoals je in dit blog van Uitmetkorting.nl hebt gezien, zijn er nog talloze onontdekte plekken in Nederland. Een dagje uit in Nederland hoeft dus helemaal niet toeristisch te zijn. Wijk eens af van de populaire bestemmingen en verken de onbekende locaties tijdens jouw dagje uit in Nederland. Dat een plek nog niet ontdekt is door het grote publiek betekent absoluut niet dat deze plekken minder tof zijn. In tegenstelling juist; een dagje uit in Nederland naar deze verborgen parels is vaak nog veel leuker dan een druk dagje uit naar een toeristische en commerciële bestemming. Dus pak je rugzak en stap in de auto voor een nieuw avontuur!