De beste dagtochten in Nederland voor de zomer

De zomer is de perfecte periode voor een te gekke dagtocht door Nederland. In ons kleine landje vind je een grote hoeveelheid diverse landschappen en sporen van ons rijke culturele verleden. Zelfs voor echte kaaskoppen is er meer dan genoeg te ontdekken tijdens zo’n dagje uit in de zomer. Doordat er zo enorm veel te kiezen valt op het gebied van bestemmingen voor toffe dagtrips in Nederland, geven wij in dit blog een beknopt overzicht van te gekke bestemmingen voor jouw dagje uit in de zomer. Dus niet afhaken nu, maar gewoon lekker verder lezen! Zo kom jij alles te weten over de beste dagtochten in ons kikkerlandje voor een dagje uit in de zomer.

Fietsen door de Bollenstreek

Denkend aan Holland zullen de meeste mensen denken aan bloembollen, kleurrijke tulpen en velden vol gekleurde bloemenpracht. De eerste bestemming voor een te gek dagje uit in de zomer is dan ook de Bollenstreek. Tijdens de lente en zomer zijn de velden het mooist met een grote diversiteit aan kleuren. Door de Bollenstreek liggen diverse fietsroutes die je meenemen langs de mooiste plekjes. Met dit dagje uit in de zomer ontdek je hoe belangrijk de bloembollen zijn voor de Nederlandse economie. Bovendien nemen de fietsroutes die je volgt tijdens dit dagje uit in de zomer je mee langs diverse landschappen in de Bollenstreek. Dit sierlijke gebied in Nederland is namelijk veel meer dan alleen bloemvelden. Breng bijvoorbeeld ook eens een bezoek aan de gezellige dorpjes onderweg of maak een tussenstop bij de Keukenhof. Doe rustig aan tijdens dit dagje uit in de zomer om optimaal te genieten van alle schoonheid en de heerlijke geur van de bloemen.

Verken de Waddeneilanden

Als jij tijdens een dagje uit in de zomer wilt genieten van rust dan moet je zeker het vasteland eens verruilen voor één van de prachtige Waddeneilanden. Met de veerboot ben je snel op de eilanden en je fiets of auto mogen gewoon mee. Eenmaal op de eilanden geniet je van de prachtige stranden, de ongerepte natuur en de gezellige dorpen. Tijdens dit dagje uit in de zomer is het mogelijk om zeehonden en prachtige vogels te spotten. Wil jij er zeker van zijn dat je zeehonden kunt zien tijdens je dagje uit in de zomer? Bezoek dan het opvangcentrum voor zeehonden Ecomare op Texel. Daar zie je de leuke grijze beestjes van heel dichtbij. Op de eilanden maak je ook heerlijke wandelingen over het strand of ga eens avontuurlijk wadlopen tijdens je dagje uit in de zomer. Neem plaats op één van de terrassen en proef lokale lekkernijen en specialiteiten. Hoe de vis op de eilanden smaakt, proef je nergens anders. Wil jij verser dan vers? Ga dan zelf op zoek naar oesters tijdens je dagje uit in de zomer, want deze liggen voor het oprapen op de eilanden.

Ontdek de Hoge Veluwe

Voor een dagje uit in de zomer vol natuurschoonheid hoef je niet perse naar de eilanden. Ook op het vasteland hebben we namelijk prachtige natuurgebieden. Één van deze natuurgebieden is natuurpark de Hoge Veluwe. Dat dit gebied één van de meest geliefde natuurgebieden van ons prachtige land is, snappen wij wel! Tijdens een dagje uit in de zomer naar dit natuurgebied kom je ogen te kort. De wandelroutes en fietspaden voeren je mee langs heel wat diverse landschappen. Van uitgestrekte bossen vol wild tot prachtige zandduinen en heidevelden. Tijdens dit dagje uit in de zomer is de kans zeer groot dat je sierlijke herten spot of oog in oog komt te staan met wilde zwijnen. Met een beetje geluk zie je ook een vos of boommarter. Vergeet tijdens dit dagje uit in de zomer niet om een verrekijker mee te nemen, daarmee vergroot je de kans dat je dieren ziet!

Langs de Amsterdamse grachten

Ben jij tijdens een dagje uit in de zomer juist niet op zoek naar rust en natuur, maar naar drukte en het stadsleven? Plan dan een dagje uit in de zomer naar onze levendige hoofdstad Amsterdam. De mogelijkheden in het bruisende Amsterdam zijn eindeloos. Ga tijdens je dagje uit in de zomer lekker shoppen op de Dappermarkt of slenter door de Kalverstraat. Ben jij op zoek naar cultuur? Bezoek dan prachtige musea zoals het Rijksmuseum en het Tropenmuseum. Tijdens dit dagje uit in de zomer mag een fijne wandeling langs de Amsterdamse grachten uiteraard niet ontbreken. Wil jij onze hoofdstad eens op een andere manier verkennen? Huur dan een boot en aanschouw de hoofdstad vanaf het water. De kijk vanaf de grachten in de stad op palen is heel anders dan vanaf het land. Bovendien heb je met een eigen boot de mogelijkheid om unieke plekjes te ontdekken tijdens je dagje uit in de zomer. Bekijk bijvoorbeeld de vroegere gevangenis in de Torensluis terwijl je over het Singel vaart.

Bezoek de Zaanse Schans

Wil jij tijdens je dagje uit in de zomer terug in de tijd gaan? Dan ben je bij de Zaanse Schans helemaal aan het juiste adres! Dit historische gebied in de buurt van Zaandam staat vol met authentieke windmolens, wereldberoemde groene houten huizen en ambachtelijke winkels. Tijdens dit dagje uit in de zomer is het mogelijk om een kijkje te nemen in de molens en huizen. In de molens zijn ambachtslieden druk bezig met het maken van verf, klompen en meel. Zelf eens een traditionele ambacht proberen tijdens je dagje uit in de zomer? Maak dan je eigen kaas, boter of touw. Wellicht ontdek jij wel een nieuw talent tijdens je bezoek aan de Zaanse Schans! Speciaal voor kinderen zijn er talloze activiteiten in de chocoladefabriek van Verkade. Dit dagje uit in de zomer is daardoor meer dan geschikt voor elke doelgroep. En door de enorme omvang van de Zaanse Schans hoef jij je geen moment te vervelen tijdens je dagje uit in de zomer!

Plan jouw dagtrip!

In dit blog hebben wij van Uitmetkorting.nl meerdere toffe zomeruitjes op een rijtje gezet. Nu is het aan jou om te bepalen waar jij heen wilt tijdens een dagje uit in de zomer. Ga jij voor de natuur of liever de drukte in de stad? Mogelijkheden genoeg voor een dagje uit in de zomer, dus ga zeker eens op avontuur! Pak je tas in, stap in de auto of aan boord van de veerpont en begin jouw dagtocht in Nederland. Dit dagje uit in de zomer zal jij niet snel vergeten.