Met korting naar Mini-Efteling

Wat is Mini-Efteling?

De Mini Efteling is een kleinschalig themapark in het Brabantse Nieuwkuijk. Hier zijn, als een uit de hand gelopen hobby, diverse Efteling-attracties nagemaakt.

Mini-Efteling reviews

Op basis van 4 reviews. Klik op bovenstaande sterren om jouw Mini-Efteling beoordeling achter te laten.

Mini-Efteling Nieuwkuijk

Op nog geen 20 kilometer van de grote Efteling in Kaatsheuvel vind je themapark Mini-Efteling in Nieuwkuijk. De Mini Efteling is ontstaan in 1984, toen een enthousiaste Eftelingfan besloot om het bekende Carnaval Festival na te bouwen in zijn schuur. Gemaakt van papier-maché, oude melkflessen, karton en oude platenspelers werd het Carnaval Festival een ware attractie voor de buurt kinderen. Van het een kwam het ander en tegenwoordig is de Mini Efteling in Nieuwkuijk een volwaardig klein broertje van de echte Efteling met attracties, shows en entertainment. Het Carnaval Festival is nog steeds aanwezig en heeft gezelschap gekregen van een angstaanjagend spookslot, een Wonderdoolhof, elfenshow, Vogel Rok lasershow en nog veel meer leuke, op de Efteling gebaseerde attracties en shows, verzorgd door enthousiaste jongeren. Er is zelfs een prachtig aangelegde sprookjestuin met een Gekroonde Eend, Lange Jan, Laven en Ezeltje Strekje. In de uitgebreide speeltuin leven de jongste bezoekertjes zich heerlijk uit, terwijl de ouders genieten van een kopje koffie in horecagelegenheid de Gouden Geit. De Mini Efteling is een leuke dag uit met voor het hele gezin jonge kinderen, aan wie de drukte en grote attracties van de grote Efteling niet besteed zijn, maar wel een sprookjesachtige dag uit willen. Het formaat van de attracties in de Mini Efteling mag dan klein zijn, je kunt groot voordeel pakken door te besparen op een entreebewijs.

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Broekerveiling, Dinoland Zwolle, Euro Space Center, LEGOLAND Denemarken, LEGOLAND Scheveningen, Mini Europa, Sprookjesbos, Sprookjeswonderland