Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Actiecode Hema

Facebook
0
Google+
0

Hema

Nederlandser dan dit warenhuis kán bijna niet. Bijna iedere grote stad in het land heeft wel een vestiging van de HEMA. Je gaat daar naartoe om even wat lekkers te halen, zoals een appeltaart of een tompouce. Of misschien wel de befaamde dampende rookworst in een wit papieren zakje! Naast verschillende delicatessen vind je ook allerlei kleding, lingerie, make-up en spullen voor in huis in hun assortiment. Ook online! En het mooie van online shoppen is dat je je woning niet uit hoeft. Nog een bijkomend voordeel: je maakt gebruik van de actiecode HEMA! Die heb je niet als je naar de gewone winkel gaat. Daar komt nog eens bovenop dat je op de site heel eenvoudig op zoek gaat naar voordelige artikelen. Kijk maar bij de Koopjes, dat is de outlet van het warenhuis. Je krijgt er tot wel 50% korting. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je wordt op de hoogte gehouden van interessante aanbiedingen: soms hebben ze zelfs leuke acties voor dagjes uit!
Bij de HEMA stap je binnen voor een lekker stukje rookworst, een voordelige outfit, nieuwe make-up en voor allerlei leuke woonartikelen. Dit warenhuis was de eerste in Nederland waar goedkope artikelen werden verkocht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bijenkorf. Hier kwamen aan het begin van de vorige eeuw alleen maar rijken! In 1926 bracht de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam er verandering in. Het eerste filiaal van de HEMA opende haar deuren in de Amsterdamse Kalverstraat en zo konden ook de minder rijke Nederlanders winkelen in een warenhuis. Dat de formule een succes was, blijkt wel uit het aantal vestigingen die je nu in Nederland vindt. Niet alleen in ons landje, maar ook in België, Frankrijk, Spanje en Engeland! De aantrekkingskracht van dit warenhuis zit hem in de prijzen. Het begon in 1928 als een stuntwinkel, waar alle spullen te koop waren voor 25 of 50 cent. Daar kwamen de huisvrouwen toen wel op af! Ook nu nog zorgt het warenhuis voor een assortiment met voordelige prijzen. De artikelen die zij verkopen zijn door HEMA zelf gefabriceerd en daardoor kunnen zij elk artikel voor een mooi prijsje verkopen. Daarnaast heeft deze winkel ook nog veel te bieden: hun assortiment bestaat uit duizenden artikelen! Zodra je één van de winkels binnenstapt, zie je meteen hoe overzichtelijk alles is ingedeeld. De bakker, de dranken en de etenswaren staan overzichtelijk bij elkaar. Er hangt een wand vol met lingerie voor dames en heren! Ook alle make-up vind je bij elkaar, vlak naast het schap met douche- en andere hygiënische spullen. Neem de roltrap (als deze er is!) naar boven en daar vind je allerlei spullen voor in huis: opbergartikelen, verlichting, gordijnen, kussenhoezen en meer. Op zoek naar schoolspullen of kantoorartikelen? HEMA heeft het voor je! Ben je in een heel uitgebreide vestiging, dan heb je de kans dat er een restaurant is. Daar kan je dagelijks terecht voor een supervoordelige daghap, zoals een bord spaghetti, een bord stamppot of een kom met tomatensoep!

3 Iconen van de HEMA


1. De rookworst
Zeg je HEMA, dan zeg je rookworst. Jij hebt je vast ook wel eens laten verleiden door de geur van deze befaamde lekkernij en er op straat snel eentje opgegeten! Hoe kan het toch dat ze worst anders smaakt dan andere rookworsten? Ze zijn zuurder doordat ze meer melkzuurbacteriën bevatten dan traditionele worsten. Daardoor krijgen ze die authentieke smaak! De worst wordt al sinds 1936 verkocht in de filialen van het warenhuis. De verkoop van de warme halve rookworst is per ongeluk ontstaan. De filiaalhouder van de vestiging Nieuwendijk in Amsterdam had te veel worsten ingeslagen. Om ervan af te komen, besloot hij ze op te warmen en ze als snack te verkopen aan de klanten. Dit was een groot succes en daarom gingen HEMA's in andere steden deze snack ook verkopen. Zeg nou eerlijk: ben jij er ook niet dol op?

2. De tompouce of tompoes
Het warenhuis heeft een bakkerij waar al jarenlang hun befaamde tompouce wordt verkocht. Dit taartje is van oorsprong Nederlands, maar niet bedacht door de HEMA zelf. Toch denk je aan deze winkel wanneer je zo'n mierzoet gebakje voorgeschoteld krijgt. Hoe kan dat? Waarschijnlijk omdat zij de tompoes het hele jaar door verkopen. Dit gebakje zie je normaal massaal tevoorschijn komen wanneer het Koningsdag (voorheen Koninginnedag) is: het is een typisch koninklijk toetje. Maar HEMA dacht: dit is zo lekker, waarom verkopen we het niet gewoon het hele jaar door? De tompouce, gevuld met vanillebanketbakkersroom met daar bovenop een stuk bladerdeeg met glazuur, is een favoriet bij mensen die trakteren. Ze zijn kleurrijk, je kan makkelijk meerdere tompoucen in een doos stoppen én iedereen vindt het lekker!

3. Jip en Janneke
De beroemde verhalen van Annie M.G. Schmidt over de buurkinderen Jip en Janneke worden al decennialang gelezen. Op een bepaald moment waren de tekeningen van Fiep Westendorp van het tweetal zo populair, dat HEMA besloot merchandising met het buurjongetje en -meisje te verkopen. Je vindt er onder andere pyjama's, tandenborstels, lunchtrommels en legpuzzels. Het warenhuis verkoopt deze producten exclusief en een gedeelte ervan gaat naar de Fiep Westendorp Foundation.

Ontvang gratis e-mail bij o.a. nieuwe Hema korting: