Dit zijn tien redenen om Disneyland Parijs te bezoeken!

Twijfel jij al langere tijd over het bezoeken van Disneyland Parijs? Of heb je er eigenlijk nog nooit aan gedacht om dit Franse attractiepark te bezoeken? In dit blog geven wij jou tien redenen waarom je absoluut een bezoek moet brengen aan dit magische park in Parijs. Benieuwd geworden? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

Ontmoet je helden

Een eerste reden om een bezoekje te brengen aan Disneyland Parijs is dat jij in dit themapark oog in oog kunt staan met al jouw jeugdhelden. Ga op de foto met Mickey Mouse, geef een knuffel aan Winnie de Poeh of ga een gevecht aan met jouw favoriete Star Wars held. Naast de fotomogelijkheden is er ook een speciale parade waarbij alle Disneypersonages langskomen op gethematiseerde praalwagens.

Voor jong en oud

Het leuke van Disneyland Parijs is dat het park geschikt is voor elke doelgroep. Hoe oud je ook bent, voor iedereen is er genoeg te beleven in het attractiepark. Voor de kleintjes zijn er genoeg speeltuinen en speciale kinderattracties. Voor de oudere doelgroep zijn er spectaculaire achtbanen en attracties. Daarnaast is er voor iedere leeftijd wel een leuk themagebied. Van sprookjes in Fantasyland tot Marvel in het Avengers Campus gebied. Te jong of te oud voor Disneyland Parijs ben je nooit.

Vier de seizoenen

In Disneyland Parijs is er eigenlijk het hele jaar door wel iets te vieren. Vier het voorjaar met overal bloembollen en vrolijke versieringen of geniet van lange en gezellige zomeravonden. In het najaar is er elk jaar het speciale Disney Halloween Festival. Het attractiepark wordt dan extra griezelig aangekleed met pompoenen en rookmachines. Tijdens dit festival ontmoet je tevens alle Disney schurken en geniet je van speciale shows. Het echte hoogtepunt qua seizoenen is misschien wel Disneyland met kerst. Denk aan ontelbaar veel lichtjes, metershoge kerstbomen, een speciale kerstparade en zelfs sneeuw. Echt alle ingrediënten voor een betoverende kerst zijn aanwezig!

Heerlijk eten

Nog een reden om een bezoekje te brengen aan Disneyland Parijs is het overheerlijke eten. Het attractiepark heeft echt ontelbaar veel restaurants en kraampjes om eten te halen. Extra leuk en lekker zijn de speciale Disney snacks. Denk hierbij aan wafels, koekjes en ijsjes in de vorm van Disneypersonages. Bestel ook eens een hamburger in de vorm van Mickey Mouse of geniet van de speciale Darth Vader wafel. Naast het vaste assortiment zijn er elk seizoen ook speciale gerechten en snacks te verkrijgen passend bij de tijd van het jaar. Uitgegeten ben je hier dus nooit.

Unieke attracties en achtbanen

Disneyland Parijs en het bijbehorende Walt Disney Studios Park bieden een enorm aanbod aan spectaculaire en unieke attracties. Laat je bijvoorbeeld afschieten naar het sterrenstelsel van Star Wars in de razendsnelle achtbaan Hyperspace Mountain. Een andere spectaculaire attractie is de Tower of Terror. Bij deze attractie val je met een hoge snelheid naar beneden in de lift van een vervloekt hotel. Een bijzondere attractie is Ratatouille. In deze attractie neemt een rat je mee op een spannende achtervolging door de gigantische keuken van een chef. Door het levensgrote decor en de speciale effecten word je helemaal meegenomen in het verhaal.

Een magische vakantie

Bij het verlaten van het attractiepark hoeft de magie nog niet te stoppen. Boek eens een Weekend Disneyland Parijs en maak er een magische vakantie van. In de speciale hotels en vakantieparken van Disney Parijs gaat de verwondering gewoon door. In de speciale themahotels overnacht jij bijvoorbeeld in de wereld van Cars of Marvel. Alles is geheel in thema en ook in de hotels ontmoet jij jouw favoriete karakters. Daarnaast krijg je met een verblijf in een Disneyhotel een half uur eerder toegang tot het attractiepark. Zo geniet jij van attracties zonder te wachten.

Meer dan alleen een attractiepark

Wat ook leuk is aan Disneyland Parijs, is dat het meer is dan alleen een attractiepark. Rond de hotels en het entreegebied van de parken vind je namelijk Disney Village. In dit entertainmentcentrum valt genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een spectaculaire show, bekijk je favoriete film in de bioscoop of shop er helemaal op los in één van de speciale winkels. Disney Village is ook een zeer gezellige plek om je dag af te sluiten met een drankje in een gezellige kroeg of club.

Souvenirs

Het werd bij het vorige kopje al even besproken, maar Disneyland Parijs en Disney Village zijn zeer geschikt om lekker te shoppen. In en rond de parken vind je talloze winkels met exclusieve Disney souvenirs. Denk hierbij aan speciale Disney en Marvel bedels voor aan je Pandora armband, kledinglijnen met al je favoriete Disneyfiguren, diverse Disney Lego sets en decoratie voor in huis. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is ergens te koop.

Bereikbaarheid

Parijs klinkt misschien ver, maar dat valt best mee. Vanaf Breda is het minder dan vijf uur rijden naar Disneyland Parijs. Er is genoeg parkeerruimte en de route staat duidelijk aangegeven. Daarnaast is Disneyland met de trein ook goed bereikbaar. Disneyland Parijs heeft een eigen treinstation waar ook de Thalys stopt. Stap in Amsterdam op de trein en stap vier uur later uit naast de ingang van het attractiepark. Tot slot zijn er ook veel busreizen naar Disneyland die vertrekken vanuit veel verschillende steden. Genoeg mogelijkheden dus om snel en zonder stress in Disneyland te komen.

Korting

De tiende en laatste reden waarom jij Disneyland Parijs zou moeten bezoeken is dat het helemaal niet duur hoeft te zijn. Er zijn eigenlijk altijd wel actieve kortingsacties te vinden voor losse entreetickets of vakanties naar Disneyland Parijs. Wie weet beleef jij dan binnenkort op een voordelige manier de magie in Disneyland. Wil jij er zeker van zijn dat je geen enkele Disneyland Parijs aanbieding mist? Ga dan naar de speciale Disneyland Parijs pagina op onze website en blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties.