Dit zijn de vijf leukste evenementen in Disneyland Parijs!

In Disneyland Parijs is ontzettend veel te beleven. Er zijn talloze spectaculaire attracties en achtbanen, heel veel verschillende shows en het eten is er heerlijk. Waar echter niet veel mensen aan denken, is dat er elk jaar ook waanzinnig veel toffe evenementen zijn in Disneyland. In dit blog zetten wij de vijf leukste evenementen in Disneyland Parijs op een rijtje. Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Magic Run Weekend

Het Magic Run Weekend is een fantastisch evenement voor sportievelingen. Elk jaar is Disneyland Parijs een weekend lang omgetoverd tot hardloopparcours. Meld je aan en ren een afstand van 5 of 10 kilometer. Voor de echte fanatiekelingen is er ook een halve marathon. De verschillende parcours lopen dwars door het Franse pretpark. Een mooiere locatie om hard te lopen is er niet. Uiteraard ren je ook onder het magische kasteel van Disneyland Parijs door. Langs de route word je aangemoedigd door verschillende personages uit de verhalen van Disney. Natuurlijk krijg je bij de finish een prachtige medaille voor je sportieve prestatie. Ook voor bezoekers die niet zelf willen hardlopen is dit evenement ontzettend leuk. Het hele weekend zijn er speciale feesten in het attractiepark en er zijn exclusieve souvenirs te koop.

Halloween in Disneyland Parijs

Rond het najaar is het in Disneyland Parijs tijd om te griezelen tijdens het speciale Disney’s Halloween Festival. Het gehele pretpark wordt griezelig aangekleed met speciale decoratie zoals pompoenen en spinnenwebben. Daarnaast wordt de normale parade vervangen door een speciale Halloween parade. In de hotels en het attractiepark is extra veel entertainment te vinden. Daarnaast komen de slechteriken uit de sprookjes van Disney naar het attractiepark voor meet and greets. Echt eng is het Disney’s Halloween Festival gelukkig niet, waardoor het evenement ook geschikt is voor kleine kinderen. Om echt alles te kunnen zien en beleven tijdens dit evenement is een weekend Disneyland Parijs precies lang genoeg.

Disney’s betoverende kerst

Er is eigenlijk niets zo magisch als Disneyland Parijs met kerst. Het attractiepark wordt aangekleed met kerstversiering, ontelbaar veel lichtjes en er is zelfs sneeuw. Elke avond wordt de enorme kerstboom op een feestelijke manier ontstoken en er is een speciale parade met prachtige praalwagens in kerstthema. Vooral ‘s avonds is deze parade een aanrader vanwege de spectaculaire lichteffecten. In de theaters van het attractiepark zijn kerstshows te zien vol herkenbare kerstliedjes. Om je dag op een feestelijke manier af te sluiten, is er elke dag een unieke eindshow met vuurwerk, projecties, drones en vooral heel veel kerstmuziek.

Magic over Disney

Magic over Disney is een jaarlijks terugkerend driedaags evenement. Het evenement staat volledig in het teken van vuurwerk. Elke avond zijn er speciale vuurwerkshows die alleen tijdens dit evenement te zien zijn. Er zijn zowel shows in Disneyland Parijs zelf, als in het bijbehorende Walt Disney Studios Park. Het vuurwerk levert prachtige plaatjes op, vooral in combinatie met het verlichte kasteel in het midden van het attractiepark. Om geen enkele show te missen, is het verstandig om 3 dagen Disneyland Parijs te boeken.

Disney Plus Day

Een jaarlijks terugkerend evenement is de Disney Plus day. Op deze dag staat alles in het teken van de streamingdienst Disney Plus. Abonnees van deze streamingdienst mogen op deze dag al een half uur voor openingstijd het attractiepark in. Daarnaast zijn er ontzettend veel andere leuke activiteiten op deze dag. Denk daarbij aan extra meet and greets, meer entertainment en unieke selfie spots om leuke foto’s te maken. In de winkels van het attractiepark zijn unieke souvenirs te koop en in restaurants zijn speciale snacks verkrijgbaar. Probeer bijvoorbeeld eens een blauwe Disney Plus donut met hazelnootsmaak. Bezoekers van Disneyland Parijs krijgen op deze dag tevens als allereerst de nieuwste trailers voor films en series van Disney Plus te zien. De Disney Plus Day wordt afgesloten met een speciale versie van de avondshow Disney Illuminations.