Een dagje uit met kinderen: tips!

Kindvriendelijke dagjes uit zijn er volop in Nederland. In alle pretparken zijn er speciale kinderattracties te vinden. Ook bij andere dagattracties zijn er vaak speeltuinen, kindermenu's en speurtochten te vinden die een bezoek met kinderen nog leuker maken. Toch kan een dagje weg met de kids een hele uitdaging zijn.

Vooral baby’s en peuters vragen om flink wat voorbereiding en bagage. Ze willen een flesje drinken, moeten een schone luier, vallen in een plas en kunnen nog niet zelf lopen. Kleuters hebben weer hun eigen eisen: zo willen ze graag zoveel mogelijk zelf doen en een lekker ijsje slaan ze ook niet af. Kortom: iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen wensen en eisen. Wij hebben voor je uitgezocht in hoeverre Nederlandse dagattracties rekening houden met (kleine) kinderen en hun ouders.

Er zijn talloze leuke dagjes uit te verzinnen voor kinderen. Een dagje naar een van de vele dierentuinen die ons land is bijvoorbeeld een echte aanrader. Dat is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel erg leerzaam. Lekker samen naar de dieren kijken, de namen leren en de geluiden nadoen zorgen voor een leuke dag uit. Ook een dagje naar een pretpark is een aanrader. Veel pretparken zijn speciaal ingericht voor jonge kinderen en hebben een vrolijke mascotte voor nog meer entertainment. Ook de shows zijn vaak gericht op kinderen. Een museum is misschien niet het eerste dagje uit waar je aan denkt als je iets zoekt voor kinderen, maar niets is minder waar. Bijna alle musea hebben speciale kindertentoonstellingen, speurtochten en videofilmpjes. Leuk en leerzaam!

Een dagje uit..

Baby’s, peuters, kleuters en oudere kinderen: ze hebben allemaal hun eigen eisenpakket. Daar vinden wij dat je ook niet zomaar kunt stellen dat een park ‘kindvriendelijk’ is. Iedere leeftijdsgroep is weer anders. Daarom hebben wij een overzicht voor alle leeftijdsgroepen. Zo vind je precies waar je naar op zoek bent!

Tips

  • Hoe kindvriendelijk een park ook is, een goede voorbereiding is heel belangrijk. Een flinke tas gevuld met schone luiers, billendoekjes, potjes, flesjes, schone kleren en tussendoortjes is geen overbodige luxe. Denk ook aan een klein speelgoedje, mocht je kind tóch verveeld raken.
  • Hoewel de meeste restaurants in parken een heerlijk kindermenu hebben, willen sommige kinderen alleen hun eigen hapje eten. Neem dus gerust je eigen krentenbollen of wortelprakjes mee. Vaak is het geen enkel probleem in de horecagelegenheden, mits je het even vraagt.
  • Bekijk van te voren of het park geschikt is voor jouw kind. Kijk niet alleen naar de leeftijd, maar ook naar de vereiste lengte. Op de website van pretparken staat meestal een overzicht van de attracties. Als alle attracties vanaf 1.20 zijn en jouw kind is 1.15, kun je beter een paar maanden wachten. Kinderen groeien als kool en dat scheelt veel frustratie!