Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Naturalis korting

Facebook
15
Google+
0

Naturalis

Superinteressant, een dagje naar Naturalis. In het grootste natuurhistorische museum van ons land bekijk je onder andere een enorm dinosaurusskelet, een mammoet en een van de grootste krabben ter wereld. Daarnaast leer je er op een interactieve manier alles over de aarde en het leven op onze planeet. Een bezoekje aan het museum is dus ook heel leuk met kinderen. Tot en met 3 jaar mogen ze gratis naar binnen en kinderen tussen de 4 en 17 jaar krijgen korting op de entreeprijs. Ook CJP-pashouders en studenten profiteren van een gereduceerde toegangsprijs. Heb je een museumkaart? Dan mag je gratis naar binnen! Voor iedereen die niet in een van deze doelgroepen valt, verzamelen we op deze pagina alle korting en aanbiedingen voor Naturalis.

Naturalis Informatie

Een camarasaurusskelet met een nek van 18 meter lang, een mammoetskelet, een krab met een spanwijdte van 3 meter en een waterlelie die wel 40 kilo kan dragen.. museum Naturalis in Leiden staat bomvol met deze bijzondere creaties van de natuur. De totale collectie van het Naturalis Biodiversity Center, zoals het museum annex onderzoeksinstituut heet, bestaat uit 37 miljoen objecten. Hiermee is het een van de grootste ter wereld. Gelukkig is er in het museum gekozen voor een selectie uit deze enorme verzameling skeletten, stenen, insecten, schimmels en fossielen. In de vaste tentoonstelling ontdek je het ontstaan en het leven op aarde. Maak een reis langs de allereerste tekenen van leven op aarde in de Oerparade, dwaal langs alle verschillende vormen van leven die in de natuur te vinden zijn in het Natuurtheater en leer hoe de aarde in elkaar zit in de Zaal Aarde. In Onderzoek in Uitvoering is iedere keer iets anders te bekijken. Hier sta je oog in oog met de onderzoeker en zijn werkomgeving. Sla ook vooral de schatkamer niet over, want hier liggen de meest zeldzame en waardevolle schatten van Naturalis te pronken. Behalve de vaste tentoonstellingen zijn er ook altijd wisselende tentoonstellingen over actuele onderwerpen die met de natuur te maken hebben. Naturalis onderscheidt zich van andere musea omdat je hier vooral veel mag doen. Overal zijn doe-opdrachten te vinden, er liggen speurtochten klaar en en worden bijzondere presentaties gegeven. Hierdoor is het een leuk én heel leerzaam uitje met kinderen. Maar, ook als je de basisschoolleeftijd al lang en breed gepasseerd bent is een dagje Naturalis een boeiend uitstapje. Je krijgt tenslotte niet elke dag een kijkje achter de schermen in een van de grootste natuurhistorische onderzoekscentra.

Naturalis
Naturalis & Leiden
Museum Naturalis

5 topstukken uit de collectie van Naturalis


1. Camarasaurusskelet
De Camarasaurus bekeek de dinosauruswereld van een waardige hoogte. Dankzij zijn extreem lange nek bevond zijn hoofd zich op zo'n 18 meter van de grond. In Naturalis kijkt het zorgvuldig gereconstueerde dinoskelet de tweede verdieping op. Het skelet in opgegraven in Amerika en in 1996 naar Nederland gebracht. Botje voor botje is het skelet weer in elkaar gepuzzeld. Hoe dat precies in zijn werk is gegaan, ontdek je in de oerparade.

2. Reuzenpijlinktvis
De reuzenpijlinktvis is een echt diepzeegriezel. Het exemplaar in Naturalis is de eerste reuzenpijlinktvis die gevonden is in de Noordzee. Hoewel je dit dier al niet tegen wil komen tijdens een dagje stand, is dit nog maar een kleintje. Ze kunnen wel 20 meter lang worden. Gelukkig leven ze normaal gesproken diep in de oceanen!

3. Japanse reuzenkrab
Krabbetjes kennen we allemaal, maar de Japanse reuzenkrab kom je niet vaak tegen. De krab in Naturalis is een van de grootste ter wereld, met een rugschild van 35 centimeter en een spandwijdte van de scharen van meer dan drie meter! Net als bij de reuzenpijlinktvis hoef je niet bang te zijn dat deze tijdens een dagje Zandvoort in je tegen bijt: ze komen alleen voor bij Japan.

4. Schedelkapje Javamens
Als je de bruinige stukjes bot ziet liggen in de vitrine, snap je misschien niet meteen waarom ze zo belangrijk zijn. Dat wordt anders als je je beseft dat dit schedelkapje, kies en dijbeen van het Javamens revolutionair zijn geweest voor de theorie over de evolutie van de mens. Ze bewezen dat mensen en apen dezelfde verre voorvader hebben.

5. Mammoet
Hier zijn de olifanten in de dierentuin kleintjes bij! Zodra je de Oerparade inloopt is de mammoet het eerste dier wat je ziet. Zijn indrukwekkende slagtanden priemen jouw richting uit. Zodra je er tussen gaat staan besef je pas goed hoe groot deze dieren eigenlijk waren. Wist je dat er 200 000 jaar geleden rondom Nederland veel wolharige mammoeten leefden?

Ontvang gratis e-mail bij o.a. nieuwe Naturalis korting:Adres

Darwinweg 2
2333CR Leiden
Nederland

Telefoonnummer

071-5687600

Naturalis openingstijden

Naturalis is dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.