Wil jij een dagje uit met je kind? Dit zijn de zeven leukste dagjes uit voor kinderen met de trein

Is het alweer een tijd geleden dat jij je kind hebt meegenomen voor een leuk dagje uit? Dan wordt het zeker tijd om eens een leuke activiteit samen te plannen. Zo’n dagje uit samen met je kind is namelijk ontzettend leuk en hoeft helemaal niet duur te zijn. Ga bijvoorbeeld eens samen op stap met de goedkope treinkaartjes van Kruidvat of het bekende Hema treinkaartje. Om jou wat inspiratie te geven voor een leuk dagje uit met goedkope treinkaartjes geven wij in dit blog een overzicht van zeven leuke dagjes uit voor kinderen die goed bereikbaar zijn met de trein. Nieuwsgierig naar het eerste dagje uit? Ga dan zeker door met lezen en leer alles over leuke dagjes uit met goedkope treinkaartjes!

Attractiepark Drouwenerzand

Het eerste leuke dagje uit om met een goedkoop treinkaartje te bezoeken samen met jouw kind is Drouwenerzand. Dit gezellige attractiepark in Drenthe is geschikt voor kinderen van elke leeftijd. Jonge kinderen kunnen rondjes draaien in de carrousel en rijden in een prachtige oldtimer. Oudere kinderen kunnen een ritje maken in de XLR8. Deze spectaculaire attractie versnelt binnen één seconde van 0 naar 65 kilometer per uur. Is deze attractie nog niet eng genoeg? Stap dan zeker in de Freak Out. Tijdens een rit neem je plaats in één van de banken aan het uiteinde van een lange arm. Deze arm gaat met een grote snelheid schommelen terwijl de banken rondjes draaien. Deze ervaring zul je niet snel vergeten. Om Drouwenerzand te bereiken gebruik je jouw goedkope treinkaartjes om naar station Groningen, Assen of Emmen te reizen. Vanaf deze stations rijden er bussen die stoppen voor de deur van het attractiepark. Het is ook mogelijk om met jouw goedkope treinkaartjes naar Veendam te reizen en daar de bus te pakken.

Aviodrome met goedkope treinkaartjes

Vlakbij Lelystad Airport ligt Luchtvaartmuseum Aviodrome. Door de ligging is het museum goed bereikbaar met jouw goedkope treinkaartjes. In het museum vind je een enorme collectie aan klassieke vliegtuigen. Naast het bekijken van al het moois is het in Aviodrome ook mogelijk om van alles zelf te doen. Neem bijvoorbeeld plaats in een echte vluchtsimulator en ervaar samen met een vrijwilliger van het museum hoe het is om een vliegtuig te besturen. Lukt het jou om op te stijgen en weer veilig te landen? Heb je na het vliegen in de simulator helemaal de smaak te pakken? Volg dan de speciale piloten- of stewardessenopleiding en krijg aan het einde van de dag een echt diploma. Om Aviodrome te bereiken, gebruik je de goedkope treinkaartjes om naar station Lelystad of station Harderwijk te gaan. Vanaf deze stations rijden er bussen naar het museum. Regelmatig zijn er ook acties met een combinatie van entreetickets voor Aviodrome, bustickets en goedkope treinkaartjes.

Linnaeushof

We zijn alweer aangekomen bij het derde leuke dagje uit met goedkope treinkaartjes. In het kleine plaatsje Bennebroek ligt de Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Deze enorme speeltuin zorgt gegarandeerd voor een leuk dagje uit. Leef je samen met jouw kind uit op alle verschillende speeltoestellen in de speeltuin. Naast klimrekken en glijbanen vind je ook een paar attracties in de Linnaeushof. Voor wie de reis met goedkope treinkaartjes nog niet genoeg vond, is het in de Linnaeushof mogelijk om nog een treinreis te maken in de stoomtrein van de speeltuin. n het ondiepe water van de grote waterspeeltuin kunnen kinderen veilig spelen met alle fonteinen en klimtoestellen. Om de Linnaeushof te bereiken ga je met jouw goedkope treinkaartjes naar station Haarlem. Vanaf dit station rijden er bussen die stoppen voor de ingang van de speeltuin.

Archeon met goedkope treinkaartjes

Wie met goedkope treinkaartjes een dagje naar Museumpark Archeon gaat, maakt een reis terug in de tijd. Het Archeon laat je namelijk kennismaken met Nederland in de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Het park is een combinatie van een museum met echte pronkstukken uit het verleden, archeologische reconstructies en verschillende shows. Het Archeon is dus niet alleen maar kijken, maar vooral heel veel beleven en zelf doen. Leer bijvoorbeeld boogschieten of maak een mozaïek zoals de Romeinen dat ook deden. In de Arena ontdek je hoe spannend gladiatorengevechten vroeger waren. Voor een dagje tijdreizen gebruik je jouw goedkope treinkaartjes om naar station Alphen aan de Rijn te gaan. Vanaf daar rijden er bussen naar het Archeon. Het museumpark is ook lopend te bereiken voor mensen die met hun goedkope treinkaartjes naar station Alphen zijn gegaan. De looproute is duidelijk aangegeven en duurt ongeveer een kwartier.

Dierenpark De Oliemeulen

In Tilburg ligt het kleine, maar gezellige dierenpark De Oliemeulen. Dit dierenpark heeft voornamelijk reptielen en amfibieën die bewonderd kunnen worden, maar er zijn ook andere dieren zoals doodskopaapjes te vinden. In totaal zijn er in de dierentuin 150 verschillende dieren te bewonderen en de dierentuin groeit nog steeds. De verzorgers van het dierenpark geven elke dag verschillende demonstraties met slangen en spinnen, waarbij je als bezoeker de dieren zelf mag aanraken. In het weekend en tijdens schoolvakanties worden er ook roofvogelshows gegeven, waarbij de vogels vrij rondvliegen. Om bij De Oliemeulen te komen, gebruik je jouw goedkope treinkaartjes om naar station Tilburg te reizen. Vanaf daar rijden er verschillende bussen die stoppen vlakbij de dierentuin. Het is ook mogelijk om met de goedkope treinkaartjes naar treinstation Tilburg Universiteit te reizen en vanaf daar te lopen.

Hellendoorn

Het zesde leuke dagje uit om samen met jouw kind te bezoeken met goedkope treinkaartjes is Avonturenpark Hellendoorn. Dit attractiepark in Overijssel is voornamelijk gericht op families, waardoor er attracties te vinden zijn voor elke leeftijd. Kinderen die dol zijn op hoogte en snelheid kunnen bijvoorbeeld een rit maken in de achtbaan Balagos. Deze achtbaan gaat maar liefst twee keer over de kop. Een rustigere achtbaan waar ook kleine kinderen al in mogen is Donderstenen. Deze achtbaan is misschien niet de snelste achtbaan, maar door de verschillende bochten is de rit toch erg leuk. De allerkleinsten kunnen vliegen op de rug van een olifant of rondvaren in één van de zwanen van de zwanenmolen. Om Avonturenpark Hellendoorn te bezoeken reis je met jouw goedkope treinkaartjes naar station Nijverdal. Vanaf dit treinstation pak je de bus die stopt voor de deur van het attractiepark. Regelmatig zijn er ook aanbiedingen waarbij entreetickets, bustickets en goedkope treinkaartjes samen verkocht worden.

Glowgolfen met goedkope treinkaartjes

Het laatste leuke dagje uit met goedkope treinkaartjes op dit lijstje is een actief dagje uit. In een overdekte hal vlakbij de Rotterdamse Kuip speel jij namelijk samen met jouw kind een ontzettend leuk potje glowgolf. De diverse golfbanen van Glowgolf Rotterdam zijn allemaal aangekleed met een Hollywood thema. Door de speciale verlichting zien de decors er nog spectaculairder uit en heb jij een extra uitdaging tijdens het minigolfen. Tijdens het spelen heb je de keuze om ook de glowgolf app te gebruiken. In deze app hou je niet alleen gemakkelijk jouw score bij, maar je krijgt per golfbaan ook extra uitdagingen om nog meer punten te scoren. Ben jij aan het einde van het spel de winnaar van jouw gezin? Glowgolf Rotterdam is makkelijk te bereiken met de bus en de tram. Gebruik hiervoor eerst jouw goedkope treinkaartjes om naar station Rotterdam Centraal te reizen. Het is ook mogelijk om met de goedkope treinkaartjes naar station Rotterdam Stadion te reizen en vanaf daar te lopen.

Goedkope treinkaartjes kopen?

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden over de dagjes uit met goedkope treinkaartjes en wil jij zelf één van deze leuke dagjes uit gaan proberen met jouw kind? Neem dan zeker eens een kijkje op onze speciale goedkope treinkaartjes pagina. Op deze pagina vind je namelijk een overzicht met daarin elke actuele treinkaartjes actie. Met dit overzicht weet jij zeker dat je niet teveel betaalt voor jouw treinreis naar het dagje uit naar keuze. Door de goedkope treinkaartjes te gebruiken voor het dagje uit bespaar jij veel geld. Wacht dus niet langer en scoor jouw goedkope treinkaartjes 2023 aanbieding via onze website!