Dit zijn de tien dingen die jij moet doen tijdens een dagje Efteling

Wie is er niet als kind naar Het Sprookjesbos van de Efteling geweest? Vandaag de dag is het attractiepark veel meer dan alleen een sprookjesbos. Er is tegenwoordig zoveel te doen in de Efteling dat het bijna onmogelijk is om alles te zien en te doen binnen een dag. Om jou een beetje te helpen tijdens een dagje uit naar de Efteling zetten wij in dit blog te tien must do’s in de Efteling op een rijtje. Wil jij weten wat deze must do’s zijn? Wacht dan niet langer en ga snel verder met lezen.

Het Sprookjesbos ontdekken

Hoe oud je ook bent, het Sprookjesbos is leuk voor iedereen. De eerste sprookjes zoals Doornroosje en Sneeuwwitje zijn net als bij de opening van Het Sprookjesbos nog altijd te bewonderen, maar door de tijd heen zijn ook nieuwe sprookjes zoals Pinokkio en De Zes Zwanen toegevoegd aan Het Sprookjesbos. Uniek aan het sprookje van De Zes Zwanen is dat het mogelijk is om op de rug van een zwaan een ritje te maken. Dit is het eerste sprookje in Het Sprookjesbos met een eigen ritsysteem. Door alle recente toevoegingen aan Het Sprookjesbos zijn er tegenwoordig maar liefst 30 verschillende sprookjes te zien. Het ontdekken van Het Sprookjesbos is dan ook iets wat absoluut niet mag ontbreken tijdens een dagje Efteling.

Een ritje Droomvlucht

Als je na een bezoekje aan het Sprookjesbos dacht dat jouw dagje uit niet nog magischer zou kunnen worden, dan heb je het mis. Tijdens een ritje in de Droomvlucht zweef je in een gondel door magische werelden vol elfjes, trollen en zwevende kastelen. In deze attractie zie je zoveel verschillende dingen dat je absoluut ogen te kort komt. Vergeet ook niet om goed te luisteren naar de prachtige muziek. De toevoeging van speciale geureffecten in alle scènes, maakt de beleving van de attractie helemaal compleet. Droomvlucht is absoluut één van de mooiste overdekte attracties in de Efteling en deze attractie mag je dan ook zeker niet overslaan tijdens jouw dagje uit.

Parkshow Raveleijn bekijken

Vlakbij de attractie Droomvlucht is ook Raveleijn te vinden. Raveleijn is sinds 2011 het decor voor een spectaculaire parkshow. Het verhaal van deze show is geschreven door kinderboekenschrijver Paul van Loon. In de parkshow leer je vijf broers en zussen kennen die een geheime stad moeten beschermen. Tijdens de show zie je verschillende stunts, speciale effecten en dieren zoals paarden en raven. De show wordt meerdere keren per dag opgevoerd en is gratis te bezoeken. Reserveren voor de parkshow is op drukke dagen mogelijk via de speciale Efteling app. Op rustige dagen is er vrije inloop bij Raveleijn en is reserveren dus niet nodig.

De Efteling van boven bekijken

Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens een dagje uit is een ritje in de zwevende tempel Pagode. Deze attractie neemt je langzaam mee naar een hoogte van maar liefst 45 meter. Op het hoogste punt draai je langzaam wat rondjes zodat je goed van het uitzicht kunt genieten. Vanaf deze hoogte heb je een mooi uitzicht over alle attracties van de Efteling. Op het dak van de attractie Symbolica ligt een prachtige tuin die alleen te zien is vanuit de Pagode. Naast uitzicht over het attractiepark heb je ook uitzicht over de verblijfsaccommodaties van de Efteling zoals Het Loonsche land. Deze attractie mag je dus zeker niet overslaan tijdens jouw bezoek aan de Efteling.

Snacks proberen

Van zo’n dagje pretpark krijg je natuurlijk honger. Gelukkig zijn er in de Efteling meer dan genoeg lekkere snacks verkrijgbaar. Een echte Eftelingse snack die je zeker eens moet proberen is de hartenkoek. Deze koek is verkrijgbaar bij restaurant De Gebrande Boon en deze specialiteit is alleen verkrijgbaar in de Efteling. Een andere typische Efteling snack is De Eigenheymer. De Eigenheymer is een gefrituurde aardappelspiraal met verschillende toppings. Naast het vaste aanbod aan snacks zijn er ook nog speciale snacks verkrijgbaar tijdens de verschillende seizoenen van het jaar. Tijdens de Winter Efteling zijn er bijvoorbeeld warme kaneelbroodjes verkrijgbaar.

In de achtbanen

Tijdens een dagje Efteling kunnen ritjes in de achtbaan natuurlijk niet ontbreken. De beroemdste en bovendien ook oudste achtbaan van het pretpark is de Python. Voor veel mensen was de Python de allereerste achtbaan met loopings. De achtbaan heeft tegenwoordig andere rails en nieuwe treinen waardoor de achtbaan nog altijd even soepel over de spectaculaire baan gaat als vroeger. Als de Python nog niet spectaculair genoeg is, dan is Baron 1898 zeker iets voor jou. Deze achtbaan maakt een vrije val van 37,5 meter en gaat maar liefst 90 kilometer per uur. Liever iets rustiger aan? Maak dan zekers een ritje in de kinderachtbaan Max & Moritz. Deze achtbaan is geschikt voor iedereen met een lengte boven de 1 meter, waardoor ook kinderen al een ritje kunnen maken. Op warme dagen is de Vliegende Hollander de ideale achtbaan. Tijdens een rit in deze waterachtbaan ontsnap je met een grote plons aan het spookschip van kapitein Willem van der Decken.

Heldendiner

Lekker eten kan op heel veel verschillende plekken binnen de Efteling, maar het heldendiner is een echte aanrader. In restaurant Het Wapen van Raveleijn geniet je niet alleen van heerlijk eten, maar ook van entertainment tijdens het dineren. De ridders uit de parkshow Raveleijn komen namelijk tijdens het diner langs om iedereen te vermaken. Kinderen kunnen opgeleid worden tot echte ridders in de geheime ruiterschool. Om hun talent te laten zien, mogen de kinderen samen met de ruiters van Raveleijn het gevecht aan gaan met de draak. Tijdens het Heldendiner krijg je zo exclusieve toegang tot de arena van de parkshow. Nadat de kinderen de draak hebben verslagen, trakteert de herbergier op een feestelijk dessert.

Aquanura

Aan het einde van een dagje Efteling mag de spectaculaire watershow Aquanura niet ontbreken. De kikkers in de vijver vlakbij de entree van het attractiepark komen tot leven en het kleurrijke waterballet gaat beginnen. Verschillende muziekstukken van de bekendste Efteling attracties komen tijdens de show voorbij. De fonteinen worden in allerlei kleuren verlicht en zorgen zo voor een prachtig spektakel. De combinatie van muziek, water, licht en vuur zorgen ervoor dat jouw dagje uit op een passende manier wordt afgesloten. Van de watershow Aquanura zijn er verschillende versies die wisselend worden afgespeeld. In de Efteling app is te zien welke versie van Aquanura er tijdens jouw dagje uit te zien is.

Souvenirs kopen

Om thuis nog na te kunnen genieten van jouw dagje uit heeft de Efteling een enorm aanbod aan mooie souvenirs. Neem bijvoorbeeld een knuffel van jouw favoriete personage uit het attractiepark mee naar huis of koop een boek met daarin alle magische sprookjes en verhalen die in Het Sprookjesbos verteld worden. Wil jij thuis een eigen Efteling beginnen? Neem dan zeker eens een kijkje in souvenirwinkel De Marskramer. Bij deze winkel zijn speciale Efteling miniaturen te vinden met licht, geluid en beweging. De beeldjes zijn door de vele details net echt. Speciaal voor kinderen die zich graag verkleden is er de winkel Spiegeltje, Spiegeltje. In deze winkel is er een enorm aanbod aan verkleedkleding verkrijgbaar gemaakt door medewerkers van het Efteling kostuumatelier. Dat is nog eens een uniek aandenken aan het dagje Efteling.

Overnachten

Wat ook zeker de moeite waard is, is een Efteling overnachting. Met zo’n overnachting bij de Efteling gaat de magie van het attractiepark nog verder na sluitingstijd. Blijf bijvoorbeeld eens sprookjesachtig overnachten in één van de prachtige suites van het Efteling hotel. Voor families met kinderen is een overnachting in één van de vakantiehuisjes op bungalowpark Efteling Bosrijk ideaal. De vakantiehuisjes beschikken over alle luxe voor een zorgeloze vakantie en het bungalowpark biedt voldoende vermaak voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld lekker zwemmen in Het Badhuys of leef je uit in één van de speeltuinen. Ook de Efteling personages lopen rond op het vakantiepark en zorgen ervoor dat jij je geen moment hoeft te vervelen. Uiteraard krijg je met een overnachting bij de Efteling ook onbeperkt toegang tot het attractiepark.

Zelf beleven?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij al deze must do’s in de Efteling zelf gaan beleven? Neem dan zeker eens een kijkje op de speciale Efteling actiepagina op onze website. Op deze actiepagina vind je een overzicht van alle actuele Efteling korting. Met één van de actuele aanbiedingen koop jij met hoge korting Efteling tickets of boek je een voordelige overnachting in één van de verblijfsaccommodaties van de Efteling. Wacht dus niet langer en scoor jouw goedkope Efteling tickets nu voor een onvergetelijk dagje uit!