Het bezoekje van de achtbaantester aan Duinrell!

Nadat de achtbaantester van Uitmetkorting.nl alle achtbanen in Walibi Holland had getest, werd het tijd voor de achtbanen in Duinrell. Wat Iris Lub van de achtbanen in Walibi vond, lees je hier. Als je benieuwd bent hoe Iris de achtbanen in Duinrell vond, ben je hier aan het juiste adres. In dit blog lees je over alle bevindingen van Iris!

De achtbaantester van 2022

Voor wie nog niet op de hoogte was van het fenomeen ‘achtbaantester’ is het eerste stukje van dit blog wel even handig. Eens per jaar is Uitmetkorting.nl op zoek naar iemand die alle achtbanen in de grootste Nederlandse pretparken beoordeelt. Hierdoor ontvangen wij nuttige informatie die wij aan onze klanten kunnen bieden. Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor volgend jaar? Houd dan zeker deze pagina in de gaten en wie weet treed jij volgend jaar in de voetsporen van Iris!

Falcon

De eerste achtbaan die door Iris getest werd, was de Falcon. Volgens Iris is de Falcon veruit de beste- en mooiste achtbaan van het park; vandaar dat deze ook als eerst bezocht werd. Waar de rest van het park volgens Iris vooral rust uitstraalde en ook eigenlijk nergens lang gewacht moest worden, was dat bij de Falcon anders. ‘De wachtrij was echter wel erg mooi aangekleed, dus wachten was geen probleem’, gaf Iris aan. De achtbaan zelf bood eigenlijk alles wat een achtbaan moet bieden: loopings, kurkentrekkers en een vrije val. Iris beoordeelt deze achtbaan met een 8 op 10!

Wild Wings

De tweede achtbaan die Iris bezocht, heet ‘Wild Wings’. De achtbaan heeft deze naam gekregen, omdat je in een vliegtuigje zit en je in staat bent om deze zelf te besturen. Omdat je zelf in de hand hebt of je wel of niet over de kop vliegt, zit je volgens Iris in een ‘interactieve achtbaan’. De achtbaan was leuk aangekleed en van een wachtrij was volgens Iris een sprake. Iris beoordeelt deze achtbaan met een 7 op 10, omdat deze voor zowel jong als oud leuk is.

Dragon Fly

Iris had voor haar eerste bezoek aan Duinrell al van twee achtbanen gehoord: de Falcon en de Dragon Fly. Iris gaf aan op voorhand erg te hebben uitgekeken naar een ritje in deze achtbaan. De achtbaan
‘vliegt’ volgens Iris door bochten en bomen heen. Doordat je relatief laag bij de grond komt met de verschillende karretjes, krijg je volgens Iris echt het gevoel dat je vliegt. De dinosaurussen die naast de achtbaan staan, geven een leuk effect. Volgens Iris kun je de Dragon Fly niet overslaan als je een bezoekje aan Duinrell brengt. Iris waardeert deze achtbaan met een 7 op 10.

Kikkerachtbaan

Wat is Duinrell nu eigenlijk zonder een Kikkerachtbaan? Juist! Iris mocht na een kleine tien minuten plaatsnemen in deze achtbaan. Volgens Iris is deze achtbaan wel echt ingericht op de jongere bezoekers van het park. Waar de wachtrij en achtbaan zelf aanwijzingen geven dat dit een achtbaan is voor kinderen, kun je dat in de achtbaan zelf niet even goed merken. ‘Desalniettemin behaalde de achtbaan een fikse snelheid’, gaf Iris aan. Voor zowel jong als oud is deze achtbaan dus een echte aanrader. Ook deze achtbaan wordt gewaardeerd met een 7 op 10.

Katapultus

De wachtrij van de Katapultus was erg kort. Dit volgens Iris met name te maken met het feit dat er een additionele €1,- betaald moest worden om deze achtbaan te bezoeken. Waar de wachtrij wat saai is, maakt de attractie zelf dit wel goed. In een bootje word je, zoals de naam ‘Katapultus’ al redelijk verklapt, afgeschoten. Na een stukje door de lucht gevlogen te hebben, land je met boot en al in het water. Iris beoordeelt deze attractie met een mooie 6,5 op 10.

Conclusie:

Als je Duinrell gaat bezoeken, moet je volgens Iris eigenlijk alle achtbanen bezocht hebben. Als officiële achtbaantester van Uitmetkorting zorgt Iris er natuurlijk voor dat jij nu een idee krijgt van wat de achtbanen in Duinrell allemaal te bieden hebben. Jouw mening kan natuurlijk tijdens je bezoek heel anders zijn. Als we het ergens op voorhand sowieso al eens over kunnen zijn, is dat een bezoekje aan Duinrell gelijk staat aan een hele dag fun en avontuur.

Ben je benieuwd naar de bevindingen van Iris in de andere pretparken? Houd dan zeker onze website en onze Facebookpagina in de gaten!