VACATURE | Achtbaantester 2017

Achtbaantester


De vacature is gesloten!De vacature voor Achtbaantester 2017 is gesloten op 9 augustus 2017.
Na de verkiezing zijn de volgende kandidaten uitgeroepen tot winnaar van de functie Achtbaantester 2017:


Categorie: Junior
Izzy Vale

Categorie: Senior
Louis Baerts

Categorie: Met een beperking
Lisanne Hoefsloot

Categorie: Algemeen
Marijn VermeerenGEZOCHT: ACHTBAANTESTER M/V (Periode augustus t/m oktober 2017)

Zet je schrap voor dé droomvacature van deze zomer: Uitmetkorting.nl is namelijk wederom op zoek naar een Achtbaantester! In de zomerperiode, wanneer de pretparken en dierentuinen op volle kracht draaien, ga jij alle achtbanen in de grootste pretparken van Nederland reviewen en ze beoordelen aan de hand van verschillende criteria. Gelukkig hoef je dit vervelende klusje niet alleen te doen: je krijgt voor elk attractiepark twee toegangskaartjes! Je mag zelf kiezen wie jouw partner in crime wordt. Heb jij nog geen plannen voor deze zomer, ben je een echte thrillseeker en zie je het wel zitten om met een vriend of vriendin zeven pretparken in Nederland af te gaan? Lees dan snel verder!

Je ontvangt twee toegangskaarten voor Drievliet, Duinrell, Efteling, Hellendoorn, Slagharen, Toverland en Walibi Holland. De ‘evaluatierapporten’ van de zeven parken worden gebruikt om bezoekers van deze site (naast het beste prijsadvies) een beter thrilladvies te kunnen geven.

Voorbeeld werkdag


10.00: Aanvang bij Walibi Holland. Er staat jullie weer een lange werkdag vol verantwoordelijkheden te wachten. Jullie bespreken onder het genot van een verse bak koffie met elkaar welke achtbanen (minimaal één keer, liefst natuurlijk twee keer) getest moeten worden en hoe jullie dit gaan doen.
10.30: Jullie gaan aan de slag en lopen het park door om de verscheidene achtbanen te testen op verschillende criteria.
13.00: Tijd voor een welverdiende lunch!
14:00: De laatste paar achtbanen moeten ook nog getest worden. Het is hard werken als achtbaantester…!
15:00: Jullie hebben alle achtbanen getest en besluiten nu jullie er toch zijn om ook nog even onder andere in de Crazy River, El Rio Grande en het Reuzenrad te gaan.
17:00: Tijd voor een ijsje en suikerspin. Jullie evalueren samen wat jullie de engste en gaafste achtbanen vonden.
18:00: En weer naar huis

En morgen? Dan ga je naar De Efteling, want je smacht al maanden op een rit in de Efteling-achtbaan Baron 1898!

Ben jij?

 • Een thrillseeker en achtbaanfreak?
 • Kritisch en nauwkeurig?
 • Gek op snelheid, loopings en steile afdalingen?
 • In het bezit van een sterke maag en dito knieën?
 • En dus niet bang aangelegd?

Wil jij?

 • Jouw zomer in 2017 vullen met pretparkbezoeken?
 • Voor deze site alle Nederlandse achtbanen testen?
 • Iedere achtbaan nauwkeurig beoordelen op verschillende criteria?
 • Vrijkaartjes krijgen voor Drievliet, Duinrell, Efteling, Hellendoorn, Slagharen, Toverland en Walibi Holland?

Dan zoeken wij jou!


Vul voor 9 augustus jouw gegevens in en geef aan in welke categorie jij de achtbanen wilt testen! Klik op de onderstaande button, doe mee en wie weet word jij wel de achtbaantester van 2017!
Extra Achtbaantester vacatures


Naast de reguliere achtbaantester zijn we dit jaar ook nog op zoek naar wat specifiekere achtbaantesters! We willen namelijk niet alleen weten welke achtbanen in Nederland het leukste, beste en spannendste zijn. We willen voor Uitmetkorting.nl ook informatie hebben over bijvoorbeeld de toegankelijkheid van achtbanen voor mensen met een lichamelijke beperking of de geschiktheid van de rollercoasters voor mensen boven de 50 jaar. Bekijk hieronder de verschillende vacatures.

EXTRA VACATURE #1. Achtbaantester met een lichamelijke of psychische beperking


Voor mensen met een beperking is niet elke achtbaan of pretpark even toegankelijk. Voor de Achtbaantest 2017 van Uitmetkorting.nl zijn we dan ook op zoek naar mensen met een beperking die in de deelnemende pretparken in Nederland willen gaan kijken hoe toegankelijk deze rollercoasters zijn. Zit je bijvoorbeeld in een rolstoel? Of heb je coördinatieproblemen? Of heb je een psychische beperking zoals ADHD of autisme en ben je gek op snelheid, loopings en steile afdalingen? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor deze functie!
 

EXTRA VACATURE #2. Junior achtbaantester (10-15 jaar)


Als je met je kinderen besluit naar een attractiepark te gaan dan is het natuurlijk hartstikke zonde als ze niet in de achtbanen kunnen of mogen. Daarom vinden wij bij Uitmetkorting.nl het belangrijk om uit te vinden welke attractieparken het meest en het minst geschikt zijn voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar als het gaat om de toegankelijkheid van de achtbanen in het park. Ook dit gaan we doen door middel van een vacature voor een junior achtbaantester. Ben jij een ouder van een kind tot 15 jaar dat gek is op rollercoasters en niet bang is voor snelheid en loopings? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor deze functie!
 

EXTRA VACATURE #3. Achtbaantester 50+


Welke achtbanen zijn nu wel of niet geschikt voor mensen boven de 50 jaar? Welke zijn veel te eng en welke veel te tam? Dat zouden wij graag willen weten! Ben jij boven de 50 jaar en heb je een sterke maag? Gek op snelheid, hoogtes en adrenalinerushes? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor deze functie!
 
Sfeerimpressie afgelopen jaren


Ook in 2016 hebben de winnaars weer alle achtbanen van Nederland getest, dit zorgde ervoor dat wij de informatievoorziening op de website hebben verbeterd. Anouska, Christiaan, Tom en Yvonne hartstikke bedankt hiervoor!

In 2015 is de actie groter opgezet dan ooit. Méér achtbaantesters, méér achtbanen en nog meer adrenaline. Achtbaantesters Danielle, Fabienne, Abel, Yvette, Marieke en Jan hebben voor ons alle achtbanen van Nederland getest! En dat ze het echt de leukste bijbaan ooit vinden, zie je in de sfeerimpressie hieronder!
In 2014 wilden we de informatievoorziening op deze site verbeteren en uitbreiden voor de bezoekers. Daarom hebben we in 2014 wederom een vacature uitgezet voor een achtbaantester. De conclusies uit de test hebben we gebruikt om de informatieve teksten bij elk pretpark te verbeteren en aan te vullen. In onderstaand filmpje een sfeerimpressie van de testers uit 2014!


De voornaamste conclusies uit de Achtbaantest 2013:

 • In Walibi Holland moet je sowieso in de Goliath en de Speed of Sound: deze achtbanen werden als best beoordeeld.
 • In Duinrell kun je het beste plaatsnemen in de Falcon als je van hoogte en snelheid houdt.
 • In Hellendoorn zul je in de rollercoaster Tornado de leukste tijd beleven als je van spanning houdt.
 • En in Slagharen? De Thunderloop is daar de spannendste achtbaan. Vind je dat een beetje eng? Dan kun je beter in de Mine Train gaan.
 • In de Efteling is Joris en de Draak heel spannend en perfect als je niet over de kop durft te gaan! Wil je wel loopings? Ga dan in de Python.

In 2013 zochten we naast een reguliere achtbaantester een achtbaantester op leeftijd om te kijken hoe de achtbanen in Nederland worden ervaren door senioren (een vergeten doelgroep door veel pretparken). De enthousiaste 68-jarige Jack uit Rijswijk was de gelukkige die deze functie mocht vervullen! Hij testte in totaal ongeveer twintig achtbanen in verschillende attractieparken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de redactie van Uitmetkorting.nl via redactie@uitmetkorting.nl.