Dit zijn de tien leukste steden om te bezoeken met goedkope treinkaartjes

Nederland heeft een fantastisch spoornetwerk. Het is dan ook heel prettig dat er regelmatig goedkope treinkaartjes te koop zijn bij verschillende winkels. Met de goedkope treinkaartjes 2022 actie of een Hema treinkaartje is genoeg te doen in ons land. Speciaal voor jou hebben wij in dit blog daarom een overzicht gemaakt van de tien leukste steden om te bezoeken met een goedkoop treinkaartje. Benieuwd geworden naar de top tien? Ga dan door snel door met lezen!

Arnhem

De eerste stad om te bezoeken met goedkope treinkaartjes is Arnhem. Deze stad is met hippe conceptstores zeer geschikt om te winkelen, maar de stad heeft ook genoeg bezienswaardigheden voor een dagje wandelen. Leer met een stadswandeling bijvoorbeeld alles over de militaire Operatie Market Garden uit september 1944. Ook de dierentuin van Arnhem, Burgers’ Zoo, is erg leuk om te bezoeken tijdens je dagje uit met goedkope treinkaartjes.

‘s-Hertogenbosch

Met goedkope treinkaartjes van de treinkaartjes actie reis je eenvoudig af naar het altijd gezellige ‘s-Hertogenbosch. In het bruisende centrum zijn genoeg goede restaurants en gezellige cafeetjes te vinden. Vlakbij het station vind je tevens de wereldberoemde bakkerij van Jan de Groot, waar de lekkerste Bossche bollen van Brabant verkrijgbaar zijn. Naast lekker eten en drinken biedt ‘s-Hertogenbosch echter nog veel meer. Ga tijdens je dagje uit met goedkope treinkaartjes ook zeker eens een kijkje nemen in het Noordbrabants Museum. In dit museum leer je niet alleen over de geschiedenis van Brabant, maar je ontdekt ook talloze prachtige schilderijen en kunstwerken.

Maastricht

Een derde leuke stad om te bezoeken met goedkope treinkaartjes is Maastricht. Aan het Vrijthof is het altijd gezellig met restaurantjes en terrassen. Daarnaast vind je in het centrum van Maastricht meer dan genoeg winkels om een hele dag te shoppen. Van kleding tot leuke woonaccessoires, in Maastricht is het allemaal te vinden. Ben jij een cultuurliefhebber? Breng dan zeker ook een bezoekje aan het Bonnefantenmuseum. Voordat jij met jouw goedkope treinkaartjes begint aan de terugreis is er nog één belangrijk ding om te doen in Maastricht. Bij een dagje Maastricht hoort namelijk ook het eten van Maastrichts Zoervleisch.

Alkmaar

Alkmaar is een ontzettend veelzijdige stad om te bezoeken met goedkope treinkaartjes. Het historische centrum van Alkmaar heeft veel verborgen plekjes om te ontdekken. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden zoals de beroemde Waag en de Grote Sint-Laurenskerk. Met de bus of op een gehuurde fiets is de kust snel bereikbaar. Voor kinderen is Monkey Town Alkmaar erg leuk. Kinderen kunnen hier onbeperkt spelen, klimmen en klauteren. Tijdens een dagje uit met goedkope treinkaartjes is dit erg leuk om te doen.

Middelburg

De Zeeuwse stad Middelburg wordt vaak vergeten, maar met goedkope treinkaartjes is deze stad erg leuk om te bezoeken. Vanaf het station loop je zo het historische centrum van de provinciehoofdstad binnen. Beroemd in de stad is de Lange Jan die vanuit bijna heel Middelburg te zien is. Daarnaast is het stadhuis van Middelburg absoluut een bezoekje waard. Middelburg heeft ook een leuk familiepretpark genaamd Mini Mundi. Vergeet voordat je terugkeert naar huis met je goedkope treinkaartjes niet om een aantal Zeeuwse Bolussen te kopen. Deze lokale zoete snack mag tijdens een dagje Middelburg namelijk niet ontbreken.

Amsterdam

Een dagje uit naar onze hoofdstad is nooit verkeerd. Met je goedkope treinkaartjes is dit dus ook zeker een aanrader. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de dierentuin Artis of bewonder de magische schilderijen van Van Gogh in het Van Gogh Museum. Liever iets actiefs doen met je goedkope treinkaartjes? Probeer dan eens een cursus klimmen bij Klimhal Amsterdam. In Amsterdam is zoveel te doen dat een dag eigenlijk veel te kort is. Gelukkig zijn er altijd wel ergens goedkope treinkaartjes te koop en kun je dus nog een keer naar Amsterdam.

Den Haag en Scheveningen

Den Haag en kustplaats Scheveningen zijn gemakkelijk te bereiken met goedkope treinkaartjes. Deze twee steden zijn bovendien goed met elkaar te combineren. Het gezellige Den Haag heeft fijne terrasjes en genoeg winkels om lekker te shoppen. In Scheveningen heb je een heerlijk strand. De Pier van Scheveningen heeft heel veel lekkere eettentjes en een groot reuzenrad. Breng ook zeker een bezoekje aan LEGOLAND Scheveningen tijdens dit dagje uit met goedkope treinkaartjes. In dit LEGO Discovery Centre is het niet alleen mogelijk om LEGO te kopen, maar je vindt hier ook spannende attracties en heel veel speelplekken.

Valkenburg

Het Limburgse stadje Valkenburg is voor zowel jong als oud erg leuk om te bezoeken met goedkope treinkaartjes. Deze stad is uitgeroepen tot beste wandelgemeente van Nederland en dat is niet gek. Gelegen in een sprookjes heuvelland is het heerlijk om dit mergelstadje wandelend te ontdekken. Ontdek de kasteelruïne of ga ondergronds in de de gangenstelsels van de Gemeentegrot. Voor jonge kinderen heeft Valkenburg ook een leuke attractie. Voor deze doelgroep is Sprookjesbos Valkenburg namelijk erg leuk om te bezoeken tijdens het dagje uit met goedkope treinkaartjes.

Rotterdam

De trein is het perfecte vervoersmiddel voor een bezoekje aan Rotterdam. Het moderne stationsgebouw waar jij aankomt met jouw goedkope treinkaartjes is namelijk al een bezienswaardigheid. Vanaf het station loop je zo de moderne stad in waar genoeg te doen is. Van shoppen in de Koopgoot tot lekkere hapjes scoren in de Markthal. Om je dagje uit letterlijk naar een hoger niveau te tillen is een bezoekje aan de Euromast een aanrader. Vanaf 185 meter heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Een tweede aanrader in Diergaarde Blijdorp. Deze dierentuin is één van de oudste dierenparken van Nederland, maar nog altijd erg leuk om te bezoeken.

Groningen

Deze stad in het noorden van ons kikkerlandje is super leuk om te bezoeken met goedkope treinkaartjes. Of je jouw goedkope treinkaartjes graag wilt gebruiken voor een dagje shoppen of juist naar het noorden reist voor een dagje cultuur; Groningen biedt genoeg voor iedereen. Het Stripmuseum Groningen is een leuk en uniek museum voor liefhebbers van stripboeken als Donald Duck en Suske en Wiske. Voor kinderen is dit museum ook erg leuk. Voor de echte kunstliefhebber is het Groninger Museum een aanrader. Met jouw goedkope treinkaartjes stap je haast naast dit museum uit.

Goedkope treinkaartjes kopen?

Wil jij snel deze top tien steden in Nederland gaan bezoeken? Neem dan zeker eens een kijkje op onze speciale pagina voor goedkope treinkaartjes. Op deze pagina vind je namelijk een overzicht van alle actuele treinkaartjes acties zoals bijvoorbeeld de goedkope treinkaartjes van Kruidvat. Naast goedkope treinkaartjes vind je op onze website nog veel meer leuke dagjes uit met goedkope treinkaartjes. Neem daarom snel een kijkje op onze homepage!