Dit zijn de vijf leukste dagjes uit met een Rotterdampas

In Rotterdam hoef jij je geen moment te vervelen. De havenstad biedt genoeg mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Zo’n dagje uit in Rotterdam hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Met de Rotterdampas krijg je bijvoorbeeld heel veel korting op verschillende uitjes. Om jou wat inspiratie te geven voor goedkope dagjes uit in Rotterdam zetten wij in dit blog de vijf leukste uitjes met een Rotterdampas op een rijtje. Benieuwd naar het eerste dagje uit in deze top vijf? Ga dan snel verder met het lezen van dit blog!

Wat is een Rotterdampas?

De Rotterdampas is een speciale pas waarmee je korting krijgt op heel veel dagjes uit en andere activiteiten in en rond Rotterdam. Veel aangesloten dagjes uit zijn zelfs gratis te bezoeken met de Rotterdampas. De pas is een jaar geldig en binnen dat jaar zijn er meer dan 400 acties om uit te kiezen. Je hoeft niet in Rotterdam te wonen om de Rotterdampas aan te vragen, iedereen kan dit doen. Een Rotterdampas aanvragen gaat via de speciale website. Een verlopen Rotterdampas verlengen is ook mogelijk via deze website. Na het aanvragen of verlengen, kun je met jouw Rotterdampas inloggen bij de app zodat je de pas altijd digitaal bij de hand hebt.

Miniworld Rotterdam

Het eerste leuke dagje uit met de Rotterdampas is een bezoekje aan Miniworld Rotterdam. Een dagje uit naar Miniworld is leuk voor het hele gezin. Bekijk in de overdekte hal de enorme miniatuurwereld met bekende bouwwerken uit Rotterdam. In de miniatuurwereld zijn zoveel details verwerkt dat je nooit uitgekeken raakt. Met de Rotterdampas krijg je een gratis entreeticket voor Miniworld Rotterdam. Daarnaast krijg je ook nog eens 50% korting op een speurtocht door de miniatuurwereld. Deze rondleiding is vooral leuk voor jongere bezoekers. Ben jij nieuwsgierig naar de technieken achter de rijdende treinen en andere bewegende onderdelen in Miniworld Rotterdam? Boek dan zeker eens de rondleiding achter de schermen. Met de Rotterdampas krijg je 25% korting op deze rondleiding.

Diergaarde Blijdorp

Misschien wel de grootste publiekstrekker in Rotterdam is Diergaarde Blijdorp. Deze dierentuin mag dan ook zeker niet ontbreken in deze top vijf dagjes uit met de Rotterdampas. Met de pas is het mogelijk om voordelig een dagje te genieten van de ruim 200 verschillende diersoorten. Met de Rotterdampas krijg je namelijk een gratis ticket voor de dierentuin. Wil jij liever het hele jaar door genieten van de verschillende dieren van Blijdorp? Overweeg dan zeker eens om een jaarkaart aan te schaffen. Met de Rotterdampas krijg je maar liefst 50% korting op zo’n jaarkaart.

Euromast

Dit iconische gebouw is de absolute blikvanger van de havenstad. Met een hoogte van 185 meter is de Euromast niet te missen. De enorme toren is de hoogste toren van Nederland die toegankelijk is voor publiek. Met de Rotterdampas krijg je gratis toegang tot de Euromast en geniet je dus gratis van het prachtige uitzicht over de Havenstad. Net als bij de actie voor Blijdorp is het ook bij de Euromast mogelijk om een jaarkaart aan te schaffen met 50% korting. Is alleen het uitkijkplatform nog niet spectaculair genoeg voor jou? Gebruik je Rotterdampas dan om gratis toegang te krijgen tot de Euroscoop. In deze ronddraaiende uitkijktoren geniet je van een nog spectaculairder uitzicht. Daarnaast leer je via muziek, licht en geluidseffecten meer over de stad Rotterdam.

Kunsthal Rotterdam

In deze top vijf dagjes uit met de Rotterdampas mag de Kunsthal zeker niet ontbreken. Het moderne en opvallende gebouw van de Kunsthal beschikt over maar liefst 3300 vierkante meter tentoonstellingsruimte. Er is dus meer dan genoeg te zien in het museum. De Kunsthal heeft geen eigen collectie, waardoor er het hele jaar door verschillende exposities te zien zijn. Deze tentoonstellingen bestaan uit diverse soorten kunst uit heel veel verschillende culturen. Met de Rotterdampas krijg je zo vaak je maar wilt gratis toegang tot de Kunsthal. Op deze manier geniet je het hele jaar door van alle verschillende tentoonstellingen in het museum.

Lasergame Rotterdam

De top vijf leuke dagjes uit wordt afgesloten met een activiteit voor het hele gezin. Met de Rotterdampas is het namelijk mogelijk om een keer gratis te lasergamen bij Lasergame Rotterdam. De locatie van deze lasergame is uniek in Nederland. Je kunt namelijk lasergamen in het ruim van een echt schip. Deze lasergame speelt zich dus onder water af tussen motoren en olievaten. Je hoort het water en de sonar van het schip terwijl je bezig bent met het lasergamen. Richt op je tegenstanders en schiet met je laserstraal iedereen af. Ga jij winnen van de rest van de familie? Na afloop is het mogelijk om nog even na te praten onder het genot van een drankje op het dek van het schip.

Meer voordelige dagjes uit?

Zat het perfecte dagje uit voor jou met de Rotterdampas nog niet in deze top vijf? Neem dan een kijkje op de website van de Rotterdampas. Wil je liever een goedkoop dagje uit in een andere stad? Kijk dan zeker eens op onze homepage. Daar vind je namelijk nog veel meer inspiratie voor toffe dagjes uit met flinke korting door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Neem dus snel een kijkje en scoor een kortingscode voor jouw favoriete dagje uit!