Dagjes uit met een Ooievaarspas: lees er hier alles over!

Ben jij een inwoner van Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk? En vind je het leuk om er zo nu en dan even tussenuit te gaan? In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van een Ooievaarspas: iets waar jij als inwoner van deze steden misschien wel recht op hebt. Benieuwd naar jouw mogelijkheden met een Ooievaarspas? Check dan snel dit blog!

Wat is de Ooievaarspas?

Voordat we gaan kijken naar de leukste dagjes uit met een Ooievaarspas is het goed om uit te leggen wat zo’n pas eigenlijk is. De Ooievaarspas is er speciaal voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen. Met een Ooievaarspas krijg je veel korting op dagjes uit en bezoek je bepaalde musea geheel gratis. De Ooievaarspas is kosteloos aan te vragen via de website van jouw gemeente.

Museum Beelden Aan Zee in Scheveningen

We beginnen dit blog met het bekendste dagje uit met de Ooievaarspas. Verscholen in de duinen van Scheveningen ligt het prachtige museum Beelden Aan Zee. Dit museum is het enige museum in Nederland dat zich uitsluitend richt op beeldhouwkunst. De collectie toont voornamelijk moderne kunst. Niet alleen in het museum zelf, maar ook in de duinen rond het museum zijn beelden te vinden. Met het Scheveningse strand op de achtergrond levert dit mooie plaatjes op. Speciaal voor kinderen zijn er op de boulevard sprookjesbeelden te bewonderen. Dit dagje uit is dus voor zowel jong als oud erg leuk. Met de Ooievaarspas is Beelden Aan Zee gratis te bezoeken.

Met de Ooievaarspas naar het Kinderboekenmuseum

Een ander leuk dagje uit waar jij als inwoner van Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk heen kunt is het Kinderboekenmuseum. In dit museum komen de literaire helden van jouw kind tot leven. Kinderen mogen in dit museum niet alleen maar kijken, maar juist heel veel zelf doen en ontdekken. Iedere bezoeker krijgt een eigen slurper mee het museum in. Met dit speciale horloge is het mogelijk om door het hele museum spelletjes te spelen. Met het spelen van deze spelletjes verdien je woorden om uiteindelijk een eigen verhaal mee te schrijven. Na afloop van je bezoek aan het Kinderboekenmuseum krijg je dit verhaal geprint mee naar huis. Een zeer interactief dagje uit dus.

De Panorama Mesdag Den Haag

In 1881 schilderde Hendrik Willem Mesdag zijn enorme panoramaschilderij. Het schilderij is bijna 14 meter hoog en 120 meter lang. De gigantische afbeelding toont de Noordzee, Den Haag en Scheveningen. In museum Panorama Mesdag is het mogelijk om langs het panoramaschilderij te lopen en elk detail van dichtbij te bewonderen. Speciaal voor mensen met een Ooievaarspas opent het museum geheel kosteloos de deuren.

Escher in Het Paleis met de Ooievaarspas

Bijna iedereen kent de magische afbeeldingen van Escher wel. In zijn afbeeldingen stroomt het water omhoog, zijn de trappen van het trappenhuis nauwelijks te volgen en veranderen vissen in vogels. In museum Escher in Het Paleis is bijna het gehele oeuvre van Escher te bekijken. Een leuk extraatje bij dit museum is de unieke locatie. Het museum bevindt zich namelijk in Paleis Lange Voorhout. Een prachtig paleis waar zelfs Napoleon overnacht heeft. Met de Ooievaarspas bewonder je deze prachtige locatie en de zeer uitgebreide Escher collectie gratis.

Nieuwsgierig naar meer?

In dit blog hebben we je alvast enkele ideeën gegeven voor leuke dagjes uit met de Ooievaarspas, maar er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan de pas. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gratis dagje uit naar het Omniversum of een bezoek aan het Kunstmuseum Den Haag? Neem een kijkje op de website van de Ooievaarspas om nog veel meer andere voordelen en dagjes uit te ontdekken.