Beste kortingssite  De beste kortingssite van Nederland
Bezoekers  Dagelijks 20.000 bezoekers
Nieuwsbrief  550.000 Nieuwsbriefleden
Facebook  235.000 Facebookfans

Aqua zoo friesland

Alle Aqua zoo friesland pagina’s

- Korting Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland informatie

In het waterrijke recreatiegebied De Kleine Wielen, vlakbij Leeuwarden, ligt Aqua Zoo Friesland. Een dierenpark met een breed scala aan geweldige diersoorten. Een dagje echt de natuur opsnuiven doe je langs de wandelroutes van Aqua Zoo Friesland. Kom de dammen van de bevers bewonderen of zie hoe de Zuid-Amerikaanse zeeberen lekker liggen te luieren. Laat de kinderen kennis maken met de nieuwsgierige otters of laat je verrassen door de interessante verhalen van de dierenverzorgers over de roofvogels in het park. Een educatieve en mooie dag vol bijzondere dieren beleef je in Aqua Zoo Friesland.

Aqua Zoo Friesland attracties

Een dagje heerlijk buiten vertoeven bij Aqua Zoo Friesland biedt meer dan alleen maar de dieren een bezoekje brengen. Voor jong en oud zijn er genoeg attracties die absoluut de moeite waard zijn. Ben je sportief of leer je liever meer over je favoriete dier? Zoek de spinnen op in de enge Griezelgrot of kom de geiten aaien bij de kinderboerderij.

Educatiekar Beestenboel
Hoe ziet een schedel van een aap eruit? En hoe ruikt een lama? Hoe lang zijn de veren van een arend? Al deze vragen kun je stellen aan de medewerker van de educatiekar 'Beestenboel'. De kar ligt vol met attributen uit het dierenrijk en vertellen allemaal een eigen verhaal. Dus kom gauw jouw vraag stellen!

Kinderboerderij
Naast de dieren die we normaal gesproken niet iedere dag te zien krijgen heeft Aqua Zoo Friesland ook een kinderboerderij waar de konijntjes rondhuppelen en de geiten geaaid kunnen worden.

Griezelgrot
Echte durfals kunnen een kijkje nemen in de Griezelgrot. Hier kun je letterlijk poten tellen aangezien alle bewoners er zeker meer dan twee hebben. Spinnen en duizendpoten krioelen hier een eind weg.

Schminkcorner
Hier kun je je omtoveren in je favoriete dier. Of je nu een lieveheersbeestje of een leeuw wilt worden, de profesionele schminkartiesten zitten hier voor iedereen klaar.

Roeibotenplas
Zin om lekker actief het water op te gaan. Ook dit kan bij Aqua Zoo Friesland. Je kunt kiezen of je graag met een gezelschap gezellig in een waterfiets stapt of liever een beetje nat wordt in een van de roeiboten. De boten liggen aangemeerd aan de steiger en zijn voor iedereen beschikbaar.

Spelerij Homo Ludens Experience
Op het grote natuurveld zijn diverse kunstobjecten van de Spelerij Homo Ludens Experience geplaatst. Kinderen worden hier uitgedaagd om te spelen, te ontdekken en te experimenteren. Dus kun jij net zo goed klimmen als een aap? kom dan je klauterkunsten laten zien in de Boomtoren, dwaal door het Dynamisch Labyrinth en leef je uit in Cocoon Tube.

Aqua Zoo Friesland entertainment

Een dagje Aqua Zoo Friesland staat garant voor een dag vol educatieve attracties, shows en voedermomenten. Het milieu en de natuur zijn belangrijk en dat wordt de bezoekers van het park goed uitgelegd. Er zijn diverse manieren om meer te weten te komen over de waanzinnige beesten in de Zoo. Dus ga mee op Zoo Experience of bezoek een presentatie.

Zoo Times
Tijdens je bezoek aan Aqua Zoo Friesland heb je verschillende mogelijkheden om een 'Zoo Time' bij te wonen. Ben jij reuze benieuwd wat de krokodillen eten of wil jij graag weten wanneer de Humboldt-pinguïns eieren leggen? Tijdens de Zoo Times wordt er veel informatie gegeven over de leefgewoontes van de dieren en worden ze ook vaak gevoederd. Ieder seizoen kent andere voedermomenten.

Vogelvlucht
Leer de vliegende sterren van Aqua Zoo Friesland beter kennen tijdens deze vlucht. De dierenverzorger laat de vogels een show opvoeren waarin je een prachtige beeld krijgt van de jaaggewoontes en de samenwerking tussen de dieren. Je zult onder andere genieten van de vlucht van oehoe's, ara's en de hoornraaf. Iedere dag te bekijken om 13.30 uur.

Exclusive Encounter
Heb je ambitie om dierenverzorger te worden en wil je een keer meelopen met een van de professionals in Aqua Zoo Friesland? Boek dan een Exclusive Encounter. De dierenverzorger zal je meenemen in het verblijf van bijvoorbeeld de roze pelikanen of de kroonmaki´s. Hier krijg je de kans om alles over de dieren te leren en ze zelfs een kleine traktatie te geven. Het kost wel een extra bijdrage om deel te nemen aan de Exclusive Encounter, informeer en boek deze bij Aqua Zoo Friesland.

Poppenkastvoorstelling
In het Naturama, het geheel overdekte deel van het park, bevindt zich het Kids Attic. Hier zijn regelmatig poppenkastvoorstellingen met een educatief tintje.

Aqua Zoo Friesland faciliteiten en voorzieningen

De faciliteiten van dierentuin Aqua Zoo Friesland zijn perfect in orde. Je kunt hier gemakkelijk terecht met een rolstoel en er is een mogelijkheid om gratis je auto te parkeren op de ruime parkeerplaats bij het terrein. Ook mensen die de voorkeur geven aan het openbaar vervoer zullen het park prima bereiken. Hieronder geven wij antwoord op jouw praktische vragen over Aqua Zoo Friesland.

Parkeren
Tegenover de ingang van Aqua Zoo Friesland kun je gratis parkeren op de ruime parkeerplaats. Hier is eigenlijk altijd wel een plekje te vinden.

Openbaar vervoer
Je kunt ook met het openbaar vervoer naar Aqua Zoo Friesland.

Vanaf Centraal Station Leeuwarden kun je de QBuzz-lijnen 13, 19 of 20 nemen. De buslijnen 51 en 62 van Connexxion rijden ook langs het park. Uitstappen bij bushalte 'Kleine Wielen'. Daarna is het nog circa 5 minuten lopen naar het park.
Het is natuurlijk ook een optie om vanaf het station een treintaxi te pakken.

Voorzieningen voor mindervaliden
Het park is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Er is zelfs een mogelijkheid om een rolstoel van het park zelf te gebruiken, dit moet wel even van te vore worden gereserveerd. Neem hiervoor contact op met Aqua Zoo Friesland, dan staat hij klaar op het moment dat je het park komt bezoeken.

Honden
Helaas zijn honden niet toegestaan in Aqua Zoo Friesland.

Vergaderen
Is uw bedrijf toe aan een dagje teambuilding of gewoon een leuk bedrijfsuitje met het hele team? Dan is Aqua Zoo Friesland een zeer geschikte bestemming. In het kantorencomplex, gelegen aan de voorzijde van het dierenpark, bevinden zich meerdere vergaderruimtes waaronder de Robbenlounge.

Souvenirshop
Wil je een leuk aandenken mee naar huis nemen? Sla dan zeker de giftshop van het park niet over. Alle dieren zijn vertegenwoordigt in de schappen van de winkel. Of je nu een kleine knuffelbeer of een wandelende tak als sleutelhanger wilt hebben.

Aqua Zoo Friesland eten, drinken en horeca

Midden in de wereld van flora en fauna zit restaurant 'Het Pinguïnpaviljoen' waar je even rustig kan genieten van een drankje en een hapje. Neem binnen plaats in de gezellige restauratie of zoek het zonnetje op, op het aangename terras buiten. Het terras grenst aan de klauterspeeltuin zodat de kinderen lekker hun gang kunnen gaan terwijl de ouders van een welverdiend kopje koffie genieten. Het restaurant heeft een breed assortiment eten en drinken, dus er zit altijd wel iets bij wat je lekker vindt. Het restaurant van Aqua Zoo Friesland heeft ook vele arrangementen die in groepsverband kunnen worden gereserveerd.

Arrangementen
Er zijn diverse combinaties mogelijk zodat je in overleg het arrangement geheel naar eigen smaak kan samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijk barbecue arrangement met gemarineerde spareribs, kipspiesjes en verschillende soorten salades. Of kies voor het Friese lunch arrangement met heerlijke broodjes, vers beleg en zalige sapjes. Voor informatie over het boeken van een arrangement kun je altijd contact opnemen met Aqua Zoo Friesland.

Trouwen
Een bijzondere dag, een bijzondere plek! Het is mogelijk om de mooiste dag van je leven in Aqua Zoo Friesland door te brengen. Je trouwdag kun je van A tot Z tussen de dieren laten plaatsvinden. Aqua Zoo Friesland is een officiële trouwlocatie van de gemeente Leeuwarden. Aqua Zoo Friesland kan de volledige catering verzorgen, van ontvangst met koffie of thee en gebak tot een uitgebreid dinerbuffet.’S avonds kan de bruiloft afgesloten worden met een diner en een spetterend feest. Afhankelijk van de muzikale en culinaire invulling ligt de capaciteit van het pinguïnpaviljoen tussen de 70 en 150 personen. In overleg is van alles mogelijk om het feest tot een groot succes te maken.

Verjaardagsfeestje
De hele dag kunnen de kids lekker spelen in de speeltuin en een heerlijk patatje eten in het Pinguïn Paviljoen of op het terras. Het kan allemaal tijdens een verjaardagsfeestje in Aqua Zoo Friesland!

Aqua Zoo Friesland openingstijden

Aqua Zoo Friesland is het gehele jaar door dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

Aqua Zoo Friesland adres

De Groene Ster 2
8926XE Leeuwarden
Nederland